h

"Burgemeester" of zetbaas Zuidgeest?

29 december 2005

"Burgemeester" of zetbaas Zuidgeest?

"Zuidgeest kan beter opstappen", las ik op L1-teletekst. Volgens de Vereniging Stop AWACS-overlast treedt hij slechts op als verlengde arm van het ministerie van Defensie.

Ongetwijfeld is er met Zuidgeest, als voorwaarde om als waarnemend burgemeester van Onderbanken benoemd te worden, overeengekomen dat hij zich als zetbaas van defensie zou laten gebruiken. De spreekwoordelijke vraag of hij zich nu ook haast letterlijk als "burgemeester in oorlogstijd" moet laten gebruiken heeft hij duidelijk met ja beantwoord.

In de krant stond ook dat hij in de paar weken dat hij nu in Onderbanken zit, al direct met zo ongeveer iedereen in het gemeentebestuurruzie heeft over met name de AWACS-kwestie. Dat ruzie maken met alles en iedereen is een eigenschap van Jos die ons in Heerlen in ieder geval bekend voorkomt. Maar in ieder geval iets waarmee hij aantoont niet geschikt te zijn als burgemeester van en voor de gemeente.

En dus is hij niet benoemd om als "burgervader" te functioneren, maar om heel andere redenen!

U bent hier