h

De Bomen in Onderbanken

3 januari 2006

De Bomen in Onderbanken

Onderbankenkan zich schrap zetten,interim-Burgemeester Zuidgeestkondigt met ingang vandonderdag 5 januari een noodverordening af.Lees onderstaandeverontrustende berichten:

Waarnemend burgemeester Zuidgeest kondigt noodverordening aan
Waarnemend burgemeester Jos Zuidgeest van Onderbanken kondigt met ingang van donderdag een noodverordening af voor een deel van Schinveld.

De noodverordening heeft te maken met de aanstaande kap van 6 hectare bos voor de landingsbaan van AWACS-vliegtuigen. Zuidgeest wilde niet zeggen wanneer het bezette deel van het bos wordt ontruimd. De gemeenteraad komt morgeavond in spoedvergadering bijeen met als onderwerp de noodverordening.


Compensatie Awacs-bos niet in Onderbanken

De 6 hectare nieuw bos die zijn toegezegd door minister Sybilla Dekker van VROM wordt niet in Onderbanken aangeplant.

Minister Dekker heeft Onderbanken altijd beloofd dat er 6 hectare nieuw bos zou komen in ruil voor de bomenkap bij de Awacs-basis. Maar het ministerie wil het nieuwe bosgebied nu aanplanten in de Westelijke Mijnstreek. Welke locatie VROM op het oog heeft, is niet bekend. Waarnemend burgemeester Jos Zuidgeest van Onderbanken is het niet eens met het plan van het ministerie en wil dat VROM op het besluit terugkomt.

bron:www.l1.nl

U bent hier