h

SP roept op tot demonstratie tegen Bomenkap

7 januari 2006

SP roept op tot demonstratie tegen Bomenkap

Vlak voor de aangekondigde kap van deBomen van Schinveldorganiseert de SP een demonstratie tegen de kap en de gang van zaken rondom de bomenkap. De SP roept eenieder op om te demonstreren op Zondag 8 januari 2006 s middags om 14.00 uur op de Hogenboschweg bij de oude Curver

Lees over het hoe, waar enwaarom: SP-demonstratie Schinveld, Jan Marijnissen steekt de actievoerders op zijn weblogeen hart onder de riem.

Onderstaand de flyer dieTweede Kamerlid Jan de Wit en andereSP'ers vandaag uitdeeldenin Brunssum en Schinveld:

Demonstratie tegen aanstaande bomenkap

Het doek is gevallen voor de Schinveldse bossen. Jarenlang hebben de Vereniging Stop Awacs Overlast en het gemeentebestuur onder leiding van de voormalige burgemeester Huub Meijers samen met de bewoners van Onderbanken gestreden tegen de voorgenomen bomenkap. Natuurlijk omdat de bossen een prachtig en waardevol stuk natuur zijn maar vooral ook omdat ze nog enige bescherming bieden tegen de verschrikkelijke lawaai- en stankoverlast van de laagovervliegende Awacs-vliegtuigen.
Minister Dekker van VROM dwingt de gemeente Onderbanken nu om mee te werken aan de bomenkap omdat de NAVO dat vraagt. Kappen van de bomen betekent dat de krakkemikkige vliegtuigen nog voller geladen kunnen worden en lager kunnen vliegen. Voor de bewoners betekent het dat de overlast nog veel erger zal worden. Wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat er sprake is van ernstige geluidsoverlast en van schadelijke gevolgen voor de gezondheid. Het verzet heeft helaas niet mogen baten: de minister zet haar plannen door, de Raad van State ondersteunt haar daarin en waarnemend burgemeester Zuidgeest gaat de bomenkap mogelijk maken door een noodverordening. De SP vindt dit zeer onrechtvaardig. Samen met de PvdA en GroenLinks heeft de SP in de Tweede Kamer geprobeerd de bomenkap tegen te houden. Maar CDA, VVD en LPF steunden liever de plannen van minister Dekker dan het verzet van de bewoners van Onderbanken. Om tegen de hele gang van zaken te protesteren organiseert de SP daarom een demonstratie tegen de aanstaande bomenkap, en wel op:

Zondag 8 januari 2006 s middags om 14.00 uur op de Hogenboschweg bij de oude Curver

Als sprekers zullen optreden: Jac Fijnaut van de Vereniging Stop Awacs Overlast, Hans Ubachs, wethouder van Onderbanken, Diederik Samsom, Tweede-Kamerlid voor de PvdA, en Remi Poppe, oud Tweede-Kamerlid voor de SP. Graag nodig ik u uit naar deze demonstratie te komen als laatste protest tegen het grote onrecht dat hier gebeurt.

Jan de Wit
Tweede-Kamerlid voor de SP

U bent hier