h

De NOR- in debat

12 februari 2006

De NOR- in debat

De verkiezingscampagne is in volle gang, zo ook de reeks aan debatten. In de campagne-agendaworden deoverige debat-en campagne-activiteiten opgesomd.
Afgelopen donderdag, 9 februari 2006, vond in cultureel-centrum de Noreen debat tussen politici plaats over de toekomst van popcultuur in Heerlen.
De NOR

Riet de Wit, lijsttrekker van de SP in Heerlen was aanwezig en reporteert (zie ook enkele fotos):

In de Nor vond een levendig debat plaatsover de toekomst van de popcultuur in Heerlen. Een breed forum van mensen die actief zijn op het gebied van pop- of jongerencultuur en natuurlijk vertegenwoordigers van politieke partijen in Heerlen behoorden tot de uitgenodigden. Alle partijen waren uitgenodigd, inclusief de nieuwe partij Jong!. Jong! nam de uitnodiging serieus en was vertegenwoordigd,daarentegen schitterdenCDA, VVD, Stadspartij Heerlen en Leefbaar Heerlen door afwezigheid. Zelfs wethouder Damen, wel uitgenodigd en aangekondigd, kwam uiteindelijk niet opdagen. De afwezigheid van zoveel partijen is een misser op het moment dat er open gediscussieerd wordt over de ontwikkeling van popcultuur in Heerlen en bovendien het eerste poppodium in aanbouw is. Bovendien zaten er heel wat mensen uit de stad die de ontwikkeling van popcultuur in Heerlen zien zitten. Toch was iedereen het er over eens: een zaal is n ding. Als popcultuur toekomst wil hebben in Heerlen dan is er naast een team van vrijwilligers ook professionele inzet nodig voor de programmering.Die constateringis immers duidelijk uit de ervaringen van popzalen in het land. Ook voldoende oefenruimte, aansluiting van muziekopleidingen, een brede programmering van beginnende bandjes tot meer bekende groepen zijn voorwaarden voor een bloeiende popcultuur.

Aan het eind van de avond vroeg ik me hardop af of muzikanten en politici eigenlijkniet gewoonerg veel op elkaar lijken. Ze worden immers beiden graag gehoord.

Riet de Wit

het discussie-forum in de NOR

Riet in debat in de NOR ...zicht op het discussieforum vanuit het publiek

U bent hier