h

Leidt uitstel tot behoud Terworm?

9 februari 2006

Leidt uitstel tot behoud Terworm?

Gisterenavond heeft een grote meerderheid van de gemeenteraad geen besluit willen nemen over het onzalige idee om de nieuwbouw van het Arcuscollege te vestigen bij Terworm.

Wat de SP betreft was het verstandiger geweest om nu directNee te zeggen. Je bent er als Raad immers om te kiezen en niet om problemen voor je uit te schuiven.

Maar blijkbaar kwam het in dit geval op hetzelfde neer. Nu de Terworm-plannen niet goedkeuren, nu dus niet kiezen,zou voor Arcus betekenen dat men niet verder gaat met Terworm, zo werd uitdrukkelijk namens Arcus medegedeeld.

De SP heeft daarom met het uitstel ingestemd, temeer omdat als er nu wel gekozen zou zijn, een meerderheid voor ja gekozen zou hebben.

Arcus moet nu tot bezinning komen. In het belang van het onderwijs, in het belang van de duizenden leerlingen van Arcus, in het belang van de stad. Vlakbij het station, tussen het CBS en Zeswegen ligt een ideaal terrein voor deze school.

De gemeente en Arcus moeten er samen uit komen om hier te gaan bouwen. Want Arcus moet natuurlijk wel in Heerlen blijven!

Overigens was het wel opmerkelijk om te zien hoe het Collegevan B en W datook voor Terworm had gekozen, in zijn hemd stond. Dinsdagavond leek het er nog op dat de meerderheid van de Raad hen zou steunen, met een door Hummel bedachte schijnaanpassing van het besluit als alibi. Maar de naderende verkiezingen waren kennelijk zo bedreigend dat ook de coalitie dit niet meer durfde.

Het was beter geweest dit te doen door een duidelijk Nee waar de SP voor stond. Maar als uitstel inderdaad tot hetzelfde resultaat leidt zullen we maar zeggen "Eind goed, al goed".

U bent hier