h

Slimme jongeren op de Heerlerbaan

22 februari 2006

Slimme jongeren op de Heerlerbaan

Een groep jongeren op de Heerlerbaan, zo ongeveer tussen 12 en 18 heeft een aantal wensen. Ze hebben - nog in de tijd dat Riet de Wit wethouder was - een fantastisch honk gekregen: "the basement". Maar ze willen toch ook vaker op straat bij elkaar komen. Naar hun zeggen wordt dat door omwonenden al snel tot overlast bestempeld, terwijlze helemaal niets verkeerd doen. En ze willen graag voorzieningen, zoals een "half pipe" om te skaten.

Overleg daarover met de gemeente gaat volgens hen bijzonder langzaam, en levert onduidelijke antwoorden op.

Met een duwtje in de rug van de kerkparochie hadden ze afgelopen maandag de politieke partijen uitgenodigd. Heel slim zo vlak voor de verkiezingen. Haast alle partijen warenmet vaak "zwaar geschut"gekomen. En de een na de ander sprak zijn steun uit voor de jongeren, die met ongeveer 15 jongens en meisjes waren opgekomen.

Geweldig die steun. Je zou wensen dat er veel vaker verkiezingen zouden zijn als dat dan steeds tot zoveel welwillendheid leidt. Maar dat moet na 7 maart natuurlijk wel waargemaakt worden. Zo niet dan slaat het als een boemerang terug op degenen die niet meer blijken te zijn dan praatjesmakers.

Ik heb zelf namens de SP gezegd dat de jongeren vooral snelle en duidelijke antwoorden moeten krijgen. Dat antwoord kan ook nee zijn, als iets om een goede reden niet kan. Maar ben dan snel, duidelijk en eerlijk, dan kan iedereen er ook mee leven.

De jongeren gaan nu alles netjes op een rijtje zetten richting gemeente en zullen opnieuw aan de bel trekken als het mis gaat.

U bent hier