h

SP de grootste volgens bezoekers lijsttrekkersdebat

22 februari 2006

SP de grootste volgens bezoekers lijsttrekkersdebat

Voor het begin van het door de krant georganiseerde lijsttrekkersdebat van 21 februari konden de circa 200 bezoekers een voorspelling doen over de uitslag. Volgens dit publiek van alle politieke achtergronden wordt de SP op 7 maart de grootste:

SP 8 (nu 7) CDA 7 (nu 8) PvdA 5 (nu 4) Stadspartij 5 (nu 6) VVD 4 (nu 3) Leefbaar Heerlen4 (nu 6), GroenLinks 2 (nu 2)Ouderenpartij 1 (nu ook 1), Jong 1 (nu 0).

Het debat ging - niet erg verrassend -over thema's als de plek voor het Arcus-college, over de afstand burgers / politiek gekoppeld aan de verslaafdenopvang, en veiligheid.

Riet schitterde zoals altijd. CDA-er Claessens stond enkele malen zwaar te schutteren: waarom was de opvang niet op de Valkenburgerweg gekomen, en waarom worden 33 stadswachten weggewerkt. Hij bleef het antwoord schuldig. Hummel maakte eenmatte en zwakke indruk, en beperkte zich in hoofdzaak tot zijn eeuwige hatelijkheden richting SP. Zijn minuut spreektijd vanaf de zeepkist gooide hij weg met de bewering dat hij het eens was met verstandige woorden en oneens met onverstandige.

Verfrissend was het geluid van de nieuwe GroenLinks-lijsttrekker Sajjad Rahnami'j. Na de bijna 16 jaar durende kleurloosheid van GroenLinks in Heerlen onder Harrie Winteraeken klinkt hij in ieder geval veel linkser!

U bent hier