h

Eerste grote succes: bezuiniging armoedebeleid van de baan!

14 maart 2006

Eerste grote succes: bezuiniging armoedebeleid van de baan!

Het klinkende resultaat van de SP heeft al tot een belangrijk concreet resultaat voor de mensen in de stad geleid. Nota bene in de laatste vergadering van de oude raad is ereen dikke streep gezet door de eerder al beslotenkortingen op categorieen mensen met een bijstandsuitkering.

In januari was er nog besloten dat bijvoorbeeld alleenstaande kamerbewoners nog maar E 685 per maand zouden krijgen in plaats van E 799. Maar voor de doorvoering daarvan moest er nog een formeel besluit vallen: eenwijziging van de "verordening" (zeg maar gemeentelijke wet) over de bijstand.

Riet de Wit voerde namens de SP aan dat het na de verkiezingsuitslag van vorige week onbestaanbaar was dat de oude gemeenteraad nu nog een dergelijk besluit zou nemen, en dat het besluit dus van de agenda afgevoerd moest worden. Zonder verdere discussie legde de rest van de raad zich daar bij neer.

Het feitelijke resultaat is dat de oude verordening, zonder de bezuiniging, in stand blijft. De kamerbewoners en andere betrokkenen houden dus vooralsnog wat ze hebben. Dat was al heel erg weinig, maar nog eens een korting van E 114 per maand zou de nekslag geweest zijn.

Fijn zo'n resultaat, nota bene nog voor de nieuwe gemeenteraad geinstalleerd is!

U bent hier