h

Vooroordeel: 'De SP is tegen ondernemers'

6 maart 2006

Vooroordeel: 'De SP is tegen ondernemers'

Meer dan eens wordt de stelling gebruikt 'de SP is tegen ondernemers'. Onzin natuurlijk.

De SPheeft veel bewondering voor mensen die hun ideen ontwikkelen, risicos durven te lopen, het beste willen voor de maatschappij en hard werken om vooruit te komen. Eigenlijk een beetje zoals de SP als partij ook tewerk gaat.

Kleine ondernemers zijn van grote waarde voor de economie, maar starten wordt moeilijk gemaakt, er is onnodige regelgeving en nauwelijks sociale zekerheid. Ruim n op de tien kleine ondernemers leeft onder de armoedegrens. Maar ook de gevolgen van criminaliteit vormen een bedreiging. (Arda Gerkens, kamerlid SP)

De SP lanceerde recentelijk het volgende plan Hart voor de zaak.

U bent hier