h

Berlusconi: ik ben de Jezus van de politiek

1 april 2006

Berlusconi: ik ben de Jezus van de politiek

Veelal bericht dit weblog over SP-gerelateerde zaken, met name wanneer die een Heerlens tintje hebben. Voor het volgende stuk wordt echter graag een uitzondering gemaakt.

Silvio Berlusconi, de Italiaanse Minister-President, media-magnaat en tevens de rijkste man van Italie in het heetst van de Italiaanse verkiezingsstrijd: "Ik ben de Jezus van de politiek!"

Berlusconi: Ik ben de Jezus van de politiek

In de campagne voor de Italiaanse parlementsverkiezingen schrikt premier Silvio Berlusconi niet terug voor gewaagde vergelijkingen om zijn prestaties in het juiste perspectief te plaatsen. In februari zei hij dat alleen Napoleon meer heeft gepresteerd: dan hijzelf uiteraard. Zoals Winston Churchill de nazi's bestreed, zo moet hij het opnemen tegen de communisten, zei Berlusconi ook, doelend op de centrumlinkse oppositie die het in de opiniepeilingen beter doet dan zijn conservatieve regering. Berlusconi zit in een benarde positie, vandaar waarschijnlijk die Jezus-vergelijking. "Ik ben de Jezus Christus van de politiek, een offer. Ik lijd, ik neem alles op me, ik offer me op voor iedereen." Op 9 en 10 april beslist het Italiaanse volk of Berlusconi, de rijkste man van Itali, uit zijn lijden wordt verlost. Er zijn meer aanwijzingen dat de meestal zo zelfverzekerde Berlusconi aan de vooravond van de verkiezingen zijn evenwicht kwijt is. Speculerend over wat hij gaat doen als hij de verkiezingen verliest, bekende hij: "Ik heb de geheime droom over de hele wereld ziekenhuizen te bouwen." Dat berichtten Italiaanse persbureaus vrijdag.

bron: www.nu.nl

U bent hier