h

Nedcar staakt!

20 april 2006

Nedcar staakt!

Vrijdag staakt het NEDCAR-personeel.Via een stapsgewijs stakingsmodel (1e week 1 dag, 2e week 2 dagen, 3e week 3 dagen, enzovoorts) hoopt het personeel en de bonden Mitsubishi alsnog te bewegen meer zekerheid voor de toekomst te bieden.

De bonden eisen dat NedCar een aangekondigde herstructurering opschort om ruimte te maken voor het zoeken naar een nieuw automerk en een overbrugging mogelijk te maken voor de werknemers die (tijdelijk) niets te doen hebben nadat de laatste Smart ForFour van de band is gerold.

Het motto 'sterker door strijd' is nu van toepassing. Vrijdag zal de eerste 24-uursstaking plaatsvinden.

Aan de andere kant van de Noordzee dreigt eveneens een staking, de Ryton-fabriek aldaar dreigt door Peugeot gesloten te worden, gevolg: 2.300 ontslagen.

De SP is solidair met werknemers die zich verzetten tegen deze pure vormen van kapitalisme en/of industrie-politiek. De term kapitalisme lijkt oubollig maar is in praktijk springlevend. Kapitaal wordt van de ene plaats naar de andere overgeheveld, met weinig tot geen compassie voor mensen. Lagere loonkosten en hogere winstcijfers vormen, van oudsher, de drijfveren.

U bent hier