h

De Week van Ben

21 juni 2006

De Week van Ben

Ben Tarici, beheerder van het Heerlense SP-huis, activiteitenleider en spil in het praktische werk van de Heerlense SP-afdeling vertelt in een wekelijkse bijdrage over wat er zoal op het SP-huis gebeurde.

Enerverende zomerse week
Afgelopen week was eenenerverende week, met prachtig voetbal. Naast genieten van wedstrijden als Itali-VS, Ivoorkust-Nederland, Argenitini-Servien Ghana-Tsjechi heb ik ook nog een aantal andere eververende dingen gedaan.

Vorige week donderdagmorgen, 15 juni,ben ik op de Internationale Dag van de schoonmaker metFNVnaar Eindhoven geweest om de schoonmakers een folder en een stroopwafel te geven onder het mom 'laat je geen stroop om de mond smeren'. Multinaltionals als Philips en Shellspreken in 100en miljoenen,de schoonmaker wordt met 8,62 bruto per uur afgeserverveerd.Niet alleen op de Dag van de Schoonmaker respect, maar elke dag een betere behandeling.Een FNV Bondgenoten-actie voor betere arbeidsvoorwaarden voor de hardwerkende schoonmakers, deze moeten hard werken in een korte tijd, en dat voor een relatieflaag uurloon.

's middags ook nog meegegaan om een ploeg schoonmakers te ondersteunen die een ludiekeprotestactie hielden in het ABP-gebouw voor betere arbeidsvoorwaarden.

De schoonmakers gaven hun collega-schoonmakersbij het ABP eenstuk vlaai. Daarnaast gaven zij symbolischdevertegenwoordiger van de werkgevereenlege doos (met wat kruimels en een pamflet).

Ikzelf heb ook n korte tijd gewerkt bij n schoonmaakbedrijf, dus, ik weet in welke omstandigheden de schoonmakers hun vakwerk uitvoeren. Ik was daarom solidair met deze mensen.

Het valt mij wel op, dat veel mensen nogal bang zijn, dat is jammer, de FNV kan het ook niet alleen, zij hebben steun nodig van de werknemers. Sterker nog: de bond kan alleen sterk zijn doorwerknemers, die voor zichzelf opkomen! Mensen p de werkvloer vormen de bond.

In ieder geval het was een leuke actie van de FNV en de schoonmakers, ik hoop op een vervolg.

Vrijdagmiddag was ik toevallig bij de opening van de kermis in Heerlen, deze werd geopend door wethouder Jos Offermans (VVD).

Ik stond bij de kermisactratie van mn broer, in de verte zag ik wethouder Offermans aankomen met zn delegatie, deze was druk bezig om een broodje op te eten, onder de armen had hij heel wat kados.

In het weekend is door de arbeidsinspectie een achtbaan gesloten, omdat deze schijnbaar,met Poolse werkers de achtbaan wilde bouwen. De kernisexploitant heeft moeten vertrekken.

Zaterdag stonden wein Zeswegenom met mensen daar in gesprek en discussie te gaan, veel enthousiaste mensen gesproken[en geen enkele wanklank gehoord over Arcus.]

De tribune van deze maand is ook weg, het was dinsdag met de verwerking van de tribune weer erggezellig! Een goed team, die Tribune-vouwers en verspreiders!

Ik hoop op wr een enerverende week, mt prachtig voetbal! Tot in het SP-huis of tot de volgende Week van Ben!

de tomaten groeten,

Ben Tarici

U bent hier