h

CBS blijft!

8 november 2006

CBS blijft!

Het CBS blijft in Heerlen! Dat geweldige nieuws kwam vandaag naar buiten. Het overheidsbureau bouwt een nieuwe vestiging op het terrein naast het huidige kantoor.
Door het behoud van het CBS blijven 1.100 arbeidsplaatsen voor de stad en regiobehouden.

Goed werk!

Zie hier de L1-reportage.

Heerlens college feliciteert CBS met keuze voor toplokatie

Het Heerlense college is verheugd met de keuze van het CBS voor herhuisvesting in Heerlen-Zeswegen, op steenworp afstand van het huidige CBS-kantoor. Het college is ervan overtuigd dat dit de toplokatie is die het CBS verdient. Het CBS heeft gekozen voor het huren van kantoorruimte in een ontwikkeling van IPMMC en een belegging van KFN (Kantoren Fonds Nederland) in het kantorengedeelte van de gemeentelijke ontwikkeling Stadspark Oranje Nassau. Het gebouw heeft een oppervlakte van 18.000 m2 netto vloeroppervlak.

Het CBS past in het rijtje van administratieve reuzen als ABP, UWV en Belastingdienst die al decennia lang een belangrijk onderdeel vormen van de economie van Heerlen en Parkstad. De colleges van Tripool (Heerlen, Maastricht, Sittard-Geleen) spraken onlangs nog hun gezamenlijke voorkeur uit voor concentratie van overheids(gerelateerde) organisaties op nationaal niveau in Heerlen. Dit om kennis(overdracht) en innovatie in deze branche te stimuleren.

Gebouw
Het nieuwe kantoor waarin het CBS zich zal huisvesten zal bestaan uit vijf kantoorlagen. Het is gesitueerd rondom een binnentuin die op de oude mijnschacht van de Oranje Nassau Mijn ligt.
De gemeente wil een financile bijdrage leveren voor een kunstwerk op de mijnschacht dat verwijst naar het mijnverleden. Ook zal de gemeente zorgen voor extra parkeerruimte.
Daarnaast legt de gemeente tussen het gebouw en het station een aantrekkelijke, parkachtige wandel- en fietsroute aan.
De gemeente heeft op deze locatie, die bestemd is voor kantorenbouw inmiddels samen met de ontwikkelaar/eigenaar op eigen initiatief en voor eigen risico een aantal voorbereidingsprocedures in gang gezet.
bron: www.heerlen.nl

U bent hier