h

HUUB OOSTERHUIS KOMT

7 november 2006

HUUB OOSTERHUIS KOMT

GOD WEET KOMT HET GOED

Het is tijd om te geloven in nieuw optimisme, in de samenleving en de politiek. Dat bezielende pleidooi houdt Huub Oosterhuis, priester, dichter, schrijver, theoloog en bij de komende verkiezingen lijstduwer van de SP.

oosterhuis.JPG

Hoe kunnen we dat waarvan we zeggen dat het ons inspireert in ons eigen leven, beter laten doorklinken in de wijze waarop we met elkaar samen leven? Hoe kunnen we dat wat we belangrijk noemen, ook echt belangrijk laten zijn in de politieke besluitvorming? Zoals zorgen voor hen die niet zonder die zorg kunnen, ruimte bieden aan hen die anders gevangen zijn of bedreigd worden, kansen geven aan hen die anders kansloos moeten toezien, respect geven aan iedere mens, ongeacht zijn afkomst of maatschappelijke positie? Hoe kunnen we met nieuw optimisme inhoud geven in de concrete politiek aan wezenlijke zaken als mededogen, barmhartigheid en naastenliefde?

Daarover spreekt Huub Oosterhuis tijdens een vijfdaagse tournee door Nederland. Wilt u meedenken en meepraten over het nieuwe optimisme? Kom dan naar de bijeenkomst op dinsdag 14 november in Heerlen, Tulip Inn, Stationsstraat 16, aanvang 20.00 uur.

De tournee van Huub Oosterhuis is een initiatief van de SP in samenwerking met Rood Koper, tijdschrift voor cultuur, religie en politiek.

U bent hier