h

Jan Marijnissen de ideale leider

20 november 2006

Jan Marijnissen de ideale leider

De Nederlandse kiezer: Jan Marijnissen ideale leider
Jan Marijnissen, doet het niet alleen goed in de peilingen, maar wordt door de Nederlandse bevolking ook gezien als de ideale leider. Hij wordt op de voet gevolgd door PVDA-leider Wouter Bos en premier Jan Peter Balkenende. Dit blijkt uit een onderzoek van Motivaction in opdracht van het televisieprogramma Netwerk.

De Netwerk leiderschap Top Tien:

 1. Jan Marijnissen
 2. Wouter Bos
 3. Jan Peter Balkenende
 4. Rita Verdonk
 5. Hans Wiegel
 6. Peter R. de Vries
 7. Wim Kok
 8. Femke Halsema
 9. Job Cohen
 10. Bram Moszkowicz

Opvallende afwezige in dit rijtje is VVD-lijsttrekker Mark Rutte. Blijkbaar worden VVD-prominenten als Rita Verdonk en Hans Wiegel meer leiderschapskwaliteiten toegedicht dan de huidige VVD-lijsttreker.
Betrouwbaarheid is wat de Nederlander betreft de belangrijkste eigenschap van een leider. Op enige afstand volgen dan deskundigheid, besluitvaardigheid en daadkracht Een veel besproken eigenschap van leiders als charisma, komt pas op de negende plaats.
Het onderzoek is gedaan in het kader van Programma van het Volk, de verkiezingsserie van Netwerk. In de laatste aflevering, vanavond, is in een extra lange uitzending, de ideale leider bekend gemaakt en het definitieve programma vastgesteld. Samen met een meerderheid van de Nederlandse kiezer heeft Netwerk een kant-en-klaar regeerakkoord geschreven. Dat regeerakkoord moetvooral Zorgzaam, Veilig en Groen zijn. Met meer handen aan het bed en weg met de managers, snellere vervolging van criminelen en ruim baan voor groen en openbaar vervoer.
Het onderzoek is gebaseerd op een representatieve steekproef onder de Nederlandse bevolking van 18 tot 60 jaar.

  Bron: www.netwerk.tv

    

   U bent hier