h

Verdonk niet in debat met Oosterhuis

13 november 2006

Verdonk niet in debat met Oosterhuis

Rita Verdonk, nummer 2 van de VVD,gaat niet in opde uitnodiging van SP-lijstduwer Huub Oosterhuis om met haar in debat te treden. Verdonk verschuilt zichdoor middel vaneen eerder door haar toegepaste truc achter zogenaamde 'verontwaardiging' om uitspraken van een ander. Voor de zoveelste keer eistVerdonk excuses.
Verdonk, zelf niet vies van pittige uitspraken (remember oahet begrip voor de dame die de 'tasjesdief' doodreed, maar ook haar uitspraken rondom de Schipholbrand),is blijkbaar alleen'ijzeren Rita' als niemand haar kan tegenspreken.Of dat dan,(en niet een debat?)het vrije woord is waar ze het met regelmaat over heeft....

Verdonk debatteert niet met Oosterhuis

anp | Gepubliceerd op 13 november 2006, 14:01
Laatst bijgewerkt op 13 november 2006, 14:07

DEN HAAG- Minister Rita Verdonk (Vreemdelingenzaken) gaat niet in op de uitdaging van dichter en SP-lijstduwer Huub Oosterhuis om met hem te debatteren. Verdonk wil dat pas doen nadat de klacht die de immigratiedienst IND tegen Oosterhuis heeft ingediend, voor de rechter is geweest.

Oosterhuis vergeleek eerder het optreden van de IND tegen uitgeprocedeerde asielzoekers met het wegvoeren van Joden door de politie in de Tweede Wereldoorlog. De IND heeft aangifte gedaan wegens belediging.

Oosterhuis had Verdonk die tweede op de VVD-lijst is, afgelopen weekend per brief uitgenodigd om met hem in debat te gaan over haar asielbeleid. Eerder had VVD-leider Mark Rutte zijn SP-collega Jan Marijnissen gevraagd afstand te nemen van de uitlatingen van Oosterhuis, die hij als grievend en onzindelijk bestempelde. Marijnissen heeft dat geweigerd.

U bent hier