h

Week van Ben

2 november 2006

Week van Ben

Ben Tarici, beheerder van het Heerlense SP-huis, activiteitenleider en spil in het praktische werk van de Heerlense SP-afdeling vertelt in een wekelijkse bijdrage over wat er zoal op het SP-huis gebeurde.

Verkiezingskoorts

De poppetjesdans op de tv van Bos en Balkenende zien we elke dag. Twee hondenvechtenom een been in de hoop er straks samen mee heen te lopen. De media lijken Bos vs Balkenendehelemaal geweldig te vinden.De kijkers zullen wel denken daar heb je ze weer! In het SP-huis is pas cht sprake van verkiezingskoort. Poppetjes, die weinig nieuws vertellen,zijn er niet te vinden. Sponzen, affiches, posters, flyers, folders,krantjes en veel enthousiaste mensen wl! De bereidheid is groot. Het wordt nheerlijkecampagne.

Er komen ook leuke verrassingen. Mensen lijken mr dan 4 jaar geleden vastberaden SP te stemmen, velen hebben spijt van hun strategische stem op Bos van 4 jaar geleden. Zij stemmen nu strategisch n verstandig: NU SP! De SP heeft de symphatie voor 20 of meerzetels, of dat uit komt is maar de vraag.

Vorige week heb ik de stemwijzer ingedrukt, ik kwam uit bij Groenlinks, daarna heb ik kieskompas ingedrukt, daar kwam ik uit bij de SP. Het vreemde en wrange van stemwijzers is dat ze geen ruimte voor uitleg geven. Het is zwart of wit. Stemwijzers zijn aardig, maar zlf nadenken zou de echte doorslag voor alle kiezers moeten geven. k als het gaat om stemwijzers waar veel SP-adviezen worden verstrekt. Mensen moeten vooral zlf denken.

Terug naar de politiek: jarenlangis ereen VVD- beleid gevoerd, het cda, pvda en D'66 mochten trappen of in het kinderzitje, en deVVD zat aan het stuur. Vreemd genoeg vindt juist de VVD dat Nederland er op veel aspecten als een puinhoop uitziet. Mr marktwerkingishet liberalemedicijn.

De positie van depvda is heel vreemd: depvdaheeft opeens kritiek op de liberalisering cq vrijemarkt, maar keurde de marktwerking in veel sectoren tijdens Kok goed.

Het CDA zegt zoals gewoonlijk weer vl en tegelijkertijd helemaal niks. "goede toekomst voor onze ouderen en kinderen" en dat soort vage taal. Vage taal ende zwaksten keihard treffen was de afgelopen jaren het motto. Veel mensen foeterden op het CDA.Toch staat het CDA in de peilingen erg hoog.

Het worden ieder geval spannende verkiezingen.

Ik denk ook dat iedere afdeling zn best zal doen om zich te laten zien op straat, maar dat doen we toch vaak genoeg, moeten we trouwens vl meer doen. Binnenkort zullen de borden weer hangen in de stadsdelen. Als er nog leden zij die willen meedoen, meld je maar tot het SP-huis: 5725777

Met n stem op 22 november kunt u de SP groot maken, de PvdA links houden, de VVD naar huis sturen n Balkenende IV verhinderen.

En keer stemmen, vier keer prijs.

Stem strategisch. NU SP! Lijst 4

Tot de volgende keer!

Ben

U bent hier