h

Week van Ben

24 november 2006

Week van Ben

Ben Tarici, beheerder van het Heerlense SP-huis, activiteitenleider en spil in het praktische werk van de Heerlense SP-afdeling vertelt in een wekelijkse bijdrage over wat er zoal op het SP-huis gebeurde.

De dag waarop de chte Socialisten de liberalen gepasseerd zijn
De middag van 22 november hebben we met vier man de Bedankt-Affiches geplakt.
Terwijlde affiches op de borden geplakt werden, zagen we mensen achter het stuur de duim omhoog houden, maar ook n paar de duim omlaag. Waren zeker VVDers, deze hadden een vooruitziende blik, want zij gingen omlaag: Haha!Ik moet Jan Marijnissen toch corrigeren:de chte Socialisten zijn de Liberalen voorbij gegaan.'s Ochtendshad ik met Irma de zaal opgeruimd en mooi gemaakt voor de verkiezingsavond, samen hebben we de mooie tomatenslingers opgehangen, deze zijn gemaakt door de kinderen van Irma: schitterend!

De drank werd ook gebracht, want we zijn geen zure club, op zn tijd moet je ook uit je bol gaan. Tegen vijf uur ben ik naar huis gegaan en om 19 uur was ik weer in het SP- huis, direct daarna kwam Hans Muis de tweede tv brengen,om ook de lokale uitslagen te volgen. Direct erna kwamen de eerste gasten binnendruppelen, Tegen negenuur was het bijna vol. Toen de eerste prognose van RTL- 4 binnenkwam steeg er een luidgejuich op: 30 zetels!

Aansluitendrichtte iedereenzich op de andere tv: deNOS had als prognose 24 zetels. De pols bleven gunstig binnenstromen, de bezoekers aan het SP-huis ook. Het bier bleek later in de avond niet te willen stromen, er bleek n foutje aan de aansluiting te zijn door de firma, gelukkig was hier iemand aanwezig die er verstand van had. Het kon de pret allemaal niet drukken: de SP steeg tot historische hoogte!

Het feest werd helemaal completer toen de einduitslag werd getoond: 26 zetels! Geweldig!Waren we alde derde partij in zeteltal, nu ook in de Kamer!Ik heb met Ron een Cubaanse sigaar opgestoken, het gevolg van een jolige afspraak. Stel je voor: 2 niet-rokers met 2 dikke sigaren. Hing er al een overwinningslucht, nu kwam daar ook Havana-smog bij.
Sigaren, deze keer niet het 'alleenrecht' voor VVD'ers

Dachten we dat de pret niet meer op kon, bleek de euforie nog groter te kunnen: de SP in Heerlen heeft de grootste scoregehaald van alle SP-uitslagen. De tomaatroodste stad van het land....We hebben met zn allen er een flinke slok bier/fris/wijn op gedronken, het smaakte heerlijk, zeker na zon overwinning.

Nade vele interviews, terugblikken, uitslagen en analyses op tv gevolgd te hebben gingen we om2 uur naar huis, want: na de overwinning is het hard werken. Niet blijven zweven, maar meteen weer aan de slag! Na de overwinning gaan we de borden van de lichtpalen afhalen, uiterlijk maandag moeten ze er af.

Zo, ik eindig, de overwinning smaakt goed. Nu hopelijk een mooiesociale coalitie.

Groeten, Ben

U bent hier