h

Bezoek aan SP-huis

13 december 2006

Bezoek aan SP-huis

Enige tijd geleden werd hij om op z'n minst de inhoud van n van zijn columnsdoor menig SP'erverguisd. Recentelijk bracht liberaal Sander Bisscheroux een bezoekje aan het SP-huis om te bekijken hoe en vanuit welk 'thuis-honk' de SP haar activiteiten verrichten.

Column - Een bezoek aan het SP-huis
door Sander Bisscheroux
De SP heeft in Heerlen een eigen honk: het SP-huis. Op 11 december 2006 ging ik er een kijkje nemen. SP-vrijwilliger Ben: Dit is niet een SP-huis, dit is het SP-aktiecentrum!
Voor de zeer actieve SP-er Ben is het SP-huis zijn tweede thuis geworden. Van telefoon opnemen tot koffie zetten, Ben is er druk mee. Eigenlijk zou ik evenveel tentakels als een octopus moeten hebben, zegt hij, zoveel is er hier te doen. Mensen die hulp nodig hebben, lopen de hele dag het huis in en uit. Een groep vrijwilligers helpt hen bijvoorbeeld met het invullen van belastingpapieren.

Het SP-huis ziet er fris en gezellig uit. Overal hangen oude aktieposters van de partij, steeds voorzien van het bekende SP-logo: de rode tomaat. Het archief, de spreekkamers... Ben leidt me rond van kelder tot zolder. De zolder, waar een grote vergadertafel staat, noemt hij voor de grap het Torentje. Daar staan ook borden met verkiezingsposters die binnenkort door vrijwilligers worden schoongekrabd. Vrijwilligers: daar heeft SP geen gebrek aan.

Ben legt uit dat de SP door het hele land verschillende SP-huizen heeft. Ze vormen een goede uitvalsbasis voor de vele akties die de SP leidt. Dat die zichtbaarheid in de stad geen windeieren legt, blijkt wel. Hier, zegt Ben terwijl hij een stapel enveloppen laat zien, dit zijn de aanmeldingsformulieren van nieuwe leden. Zestig in twee weken tijd.

U bent hier