h

Dion

8 december 2006

Dion

Het kersverse Heerlense Tweede Kamerlid Dion Graus (PVV/groep Wilders)is onderwerp van een onderzoek door justitie naar discriminerende opmerkingen. Geen mooie start voor iemand in de functie van volksvertegenwoordiger. Los van de vraag of de opmerking die Graus gemaakt heeft al dan niet discriminerend is, viel mij iets anders op: Nu al zijn er in Heerlen wijken waar je niet meer veilig kunt lopen, waar politiewagens in brand worden gestoken door bepaalde bevolkingsgroepen die onze democratie niet accepteren, die ons geloof niet accepteren en die onze vrouwen hoeren noemen. Die mensen gaan wij kei- en keihard aanpakken en geloof me; dat gaat gebeuren.

Dat er ook in Heerlen problemen bestaan, zal niemand ontkennen, maar.... Heerlense wijken waar politiewagens in brand gestoken worden en onze democratie 'door bepaalde bevolkingsgroepen'niet wordt geaccepteerd???Bepaalde bevolkingsgroepen?

Zou Dion ook maar n iemand uit de bevolkingsgroepen, die "politiewagens in brand steken en de democratie niet accepteren", in zijn eigen stad kennen?

Uit het LD van vrijdag 8 december:

Het openbaar ministerie (OM) in Maastricht onderzoekt of Dion Graus, Tweede Kamerlid voor de Partij voor de Vrijheid (PVV) van Venlonaar Geert Wilders, strafrechtelijk moet worden vervolgd wegens discriminerende uitspraken.
Persofficier van justitie Wim Smits heeft dit gisteravond gezegd. Graus, die vorige week werd genstalleerd als volksvertegenwoordiger, sprak in een live-uitzending van de Limburgse omroep L1 op de avond van de verkiezingen op 22 november over de noodzaak onze grenzen voor minstens vijf jaar te sluiten. Want wat in de rest van Nederland speelt, zal ook in Limburg komen.
Letterlijk zei hij: Nu al zijn er in Heerlen wijken waar je niet meer veilig kunt lopen, waar politiewagens in brand worden gestoken door bepaalde bevolkingsgroepen die onze democratie niet accepteren, die ons geloof niet accepteren en die onze vrouwen hoeren noemen.
Die mensen gaan wij kei- en keihard aanpakken en geloof me; dat gaat gebeuren.
Justitie bekijkt of deze uitspraken in juridische zin door de beugel kunnen. Wij toetsen de uitlatingen van Graus op het strafrecht, aldus Smits. Mocht het OM Graus schuldig achten aan discriminerende uitspraken, dan riskeert het Kamerlid, volgens artikel 137d van het wetboek van strafrecht, een maximale gevangenisstraf van twaalf maanden. Graus is zich van geen kwaad bewust. Hij vindt dat hij zich niet discriminerend heeft uitgelaten en is ook niet van plan iets terug te nemen. Ik heb gezegd wat ik heb gezegd.
Bron: www.ld.nl

U bent hier