h

Nieuwe Nor

5 december 2006

Nieuwe Nor

Eindelijk opent de Nieuwe Nor officieel haar deuren. Woensdag 6 december vindt de grote opening plaats.Uit het persbericht van de gemeente:

Op 6 december a.s., 20.00 uur, verricht de Heerlense wethouder van Cultuur, Karel Scholtissen, de officile opening van poppodium de NIEUWE NOR. Met de opening van de NIEUWE NOR beschikt Heerlen over een prachtig nieuw podium voor muziek, vooral gericht op jongeren. Er is veel aandacht besteed aan de geluidsisolatie die moet voorkomen dat er overlast ontstaat. De nieuwe popzaal wil zich ontwikkelen tot een kraamkamer voor beginnend talent. Stichting Cultureel caf de Nor gaat de zaal en het bestaande cafpand exploiteren als de NIEUWE NOR.

De gemeente Heerlen heeft besloten tot de bouw van een popzaal bij De Nor om de jongerencultuur in Heerlen een nieuwe impuls te geven. De zaal zal voornamelijk dienst doen als kweekvijver voor lokaal en regionaal talent. Daarnaast zullen er ook activiteiten plaatsvinden voor de oudere cultuurliefhebbers. Het is de bedoeling dat de NIEUWE NOR een omslag maakt van Cultureel Caf naar ht Poppodium voor Parkstad. Het nieuwe poppodium is een culturele voorziening voornamelijk gericht op jongeren waarin het aanbieden van popcultuur (live-optredens, Dj-sets, stand-up comedy, (ver)nieuwe(nde) popmuziekconcepten etc.) centraal staat. Daarnaast moet de NIEUWE NOR een springplank functie krijgen voor regionaal talent. Binnen dit nieuwe concept wordt voor het huidige caf een andere formule ontwikkeld. Het caf wordt de foyer van het poppodium en zal de mogelijkheid bieden tot het presenteren van kleinschalige live-activiteiten, zoals optredens en dj-sets.

U bent hier