h

Week van Ben

15 december 2006

Week van Ben

Ben Tarici, beheerder van het Heerlense SP-huis, activiteitenleider en spil in het praktische werk van de Heerlense SP-afdeling vertelt in een wekelijkse bijdrage over wat er zoal op het SP-huis gebeurde.

ben.JPG

Hallo, hier ben ik weer! In de vorige week van Ben vertelde ik dat we in de afgelopen 2 weken alweer 60 nieuwe leden inschreven. Wat volgde was een Nieuwe-Leden-bijeenkomst.

De Nieuwe-ledenbijeenkomst van afgelopen dinsdag was erg leuk, de zaal was vol en onder het genot van een kop koffie en een stuk koek werd er gepraat over de actuele stand van zaken, de activiteiten van de SP en de betrokkenheid van de aanwezige nieuwe leden. Het was een interessante avond en er zit zeker muziek in de groep. De koek werd vervolgens opgemaakt door mensen van het spreekuur, en zo hoort dat, smen delen, klinkt soft, maar wel mooi. Ik kan geen koek meer zien, heb te veel gehad en hou ook meer van pittig. Pas geleden heb ik nog met een prettig iemand lekker gegeten en gepraat.

Weet je wat ik ook leuk vond, met de nieuwe leden het SP-huis bekijken, van de kelder tot de zolder (standaard vertel ik over 'Het torentje' van de SP, dat torentje is onze werkzolder die volgeplakt is met oude posters). Er zit een verhaal in het SP-huis, dat voelt goed. Ik heb nog tegen de nieuwe leden gezegd dat wij hier geen gouden kranen en marmer vloeren hebben, maar goed, ze konden zien dat het hier erg effectief is. Ik vind ook, dat het hier in het SP-huis over het algemeen een prettige sfeer hangt, mensen willen samen iets voor elkaar krijgen, er de schouders onder zetten, "niet zeuren maar aan de slag", een mentaliteit die z'n vruchten afwerpt.

Was het z maar in de Tweede-kamer, als je toch ziet hoe Rita Verdonk tekeer gaat in de kamer en tegen de kamer: Schandalig! Zij, en het kabinet, bezorgen Nederland voordurend een slechte naam, ondertussen zitten asielzoekers in angst en beven te wachten. Ik vroeg me de afgelopen dagen regelmatig af: is dit het liberalisme waar de VVD voor staat? Is het blijven plakken aan het pluche en het in de wind slaan van de kamermeerderheid de D van democratie in de naam VVD? Beste mensen, ik eindig, ik ga de schandalige vertoningen van Orkaan Rita nog eens goed overzien, weliswaar gelukkig geen natuurgeweld maar toch.... Vriendelijke groeten, Ben.

U bent hier