h

Mijnstrekenaar van het jaar!

10 januari 2007

Mijnstrekenaar van het jaar!

Riet de Wit werd door de lezers van het Ld/DDL verkozen tot Parkstedeling van het jaar. De lezers hadden daarnaast waardering voor oabehoud van het CBS en het Mijnwaterproject.

Let ook op de namen van de lezers die een prijs gewonnen hebben. Doorgestoken kaart? haha!

Riet de Wit Parkstedeling van het Jaar

De lezers hebben gesproken: de Heerlense politica Riet de Wit is gekozen tot Parkstedeling van 2006. Tijdens de verkiezingen in maart kreeg ze liefst twintig procent van alle stemmen, een monsterscore.
De Wit voelt zich vereerd met de uitverkiezing. Eerlijk gezegd ben ik ook wel een beetje ontroerd. Liever zou ik me eigenlijk Oostelijke Mijnstrekenaar van het Jaar willen noemen. Ik ben en blijf zeer gehecht aan deze streek.
De SP-politica ziet de titel ook als een verantwoording. De mensen hebben vertrouwen in me; maar dat vertrouwen moet je elke dag weer verdienen. Dat betekent dat ik hard zal blijven werken.
De Wit versloeg de kersverse Onderbankense burgemeester Mirjam Clermonts en goede derde werd Wim Schoenmakers, de organisator van de maandelijkse mis voor overleden mijnwerkers.

De bomenkap van het Awacsbos (precies een jaar geleden) zien de ruim tachtig inzenders als het grootste Parkstadnieuws van het jaar. In 2005 was de (toen aanstaande) kap ook al het grootste nieuwsfeit.
Het failliet gegane Mondo Verde en de ruk naar links tijdens de gemeenteraadsverkiezingen eisen hier de verdere ereplaatsen op. Net als in 2005 gooiden ook de verslaafdenopvang in Heerlen en de affaire rond Kerkraads burgemeester Jos Som hoge ogen.

Dat het CBS met zijn werkgelegenheid voor de regio behouden blijft, inclusief nieuwbouw, kreeg de meeste stemmen. Nipt voor het Heerlense mijnwaterproject, dat als voorbeeld geldt voor alternatieve energie. En dat de werkloosheid in Parkstad sterk daalt, is goed voor brons.
Natuurlijk gingen er ook zaken niet goed. Het grote gebrek aan opvangplaatsen voor dementerende ouderen in deze regio schokte de lezers het meest. Gelukkig zijn er inmiddels 150 opvangplaatsen bijgekomen.
Dat viervoudig moordenaar Paul S. in de gevangenis trouwde, daar snappen de lezers evenmin iets van.
Terwijl de oproep van de sociale dienst van Brunssum aan uitkeringsgerechtigden om frauderende collegas aan te geven, ook verkeerd viel. De omstreden brief is kort daarna trouwens ingetrokken.

De volgende inzenders winnen een cadeau uit de Mooi Limburgs-winkel: L. Hinz-Van de Ven, Heerlen, M. Haagmans, Heerlen, H. DieterenFranssen, Landgraaf, B. van der Mark, Landgraaf en B. Tarici, Hoensbroek.

Bron: www.ld.nl

U bent hier