h

Opti(nor)maliseren OV

19 januari 2007

Opti(nor)maliseren OV

Van L1.nl :

Gedeputeerde wil dienstregeling optimaliseren

Gedeputeerde Vestjens zegt miljoenen euro's per jaar over te hebben om het openbaar vervoer in Limburg optimaal te laten verlopen. Komend voorjaar wordt de dienstregeling voor de bussen ingrijpend gewijzigd, zo kondigde Veolia onlangs aan.

Vestjens wil het daar niet bij laten. Als het nodig is wil hij de dienstregeling desnoods elke drie maanden wijzigen. Wordt bijvoorbeeld ergens een nieuwe school gebouwd, dan moet het busvervoer daarop worden aangepast, zegt Vestjens.

Vestjens lijkt eindelijk te bewegen. Toch weigert hijVeolia ogenschijnlijkaan te pakken, hij wil zelfs extra geld steken in het OV. Dat laatste is niet slecht, maarvoor iemand die heilig gelooft in devrije markt,kan dit toch niet anders dan een noodgreep genoemd worden.Deze noodgreep naar extra geld na slechts 2 maandengeeftaan dat de toestand in het OV in Limburg het zoveelste toonbeeld van mislukte marktwerking in het OV is.Bedrijven offreren onder sterke druk van de concurrentie veel te scherp, toezeggingen en afspraken kunnen daardoor niet nagekomen worden. De Provincie stopt er nu extra geld in en erkent daarmee eigenlijk een falende concessie.

Dat er beweging is en dat er eindelijk structureel iets lijkt te gebeuren, is dan eigenlijk nog het meest positieve. Dat echter de overheid nu toch weer meer geld in het geheel moet stoppen en het heft in handen moet nemen,is typerend.Op lange termijn moeten het huidige aanbestedingsbeleid en de falende marktwerking op z'nzachtst gezegdheroverwogen worden!

Lees hier het eerder door de Heerlense SP gepresenteerde enaan Vestjens overhandigde rapport.

Ondertussen blijft de chaos nog altijd voortduren, getuige dit artikel.

U bent hier