h

PERSBERICHT: SP Heerlen opent meldpunt Wmo

22 januari 2007

PERSBERICHT: SP Heerlen opent meldpunt Wmo

 

De Wmo zorgt op veel plaatsen voor grote onrust. Gemeentelijk dreigen grote financile tekorten. Hierdoor worden soms te lage tarieven voor zorg afgesproken, worden indicaties aangescherpt of worden meer eigen bijdragen van mensen gevraagd. Her en der vallen plaatselijke thuiszorginstellingen bij de aanbesteding buiten de boot. Gebruikers kunnen hierdoor hun vertrouwde huishoudelijke zorg verliezen. Om snel een beeld te krijgen wil de SP graag weten wat de gevolgen van de Wmo zijn. Wij roepen gemeenten, thuiszorginstellingen, gebruikersorganisaties, individuele gebruikers, etc op om alle effecten te melden.

Om de gevolgen van de invoering van de Wmo in de gemeente Heerlen in kaart te brengen opent de SP-afdeling Heerlen een meldpunt. Telefonische reacties zijn welkom vanaf 25 januari tot en met 3 februari, op weekdagen van 9.00 uur tot 12.00 uur en op zaterdag van 9.00 uur tot 15.00 uur op het SP-Meldpunt, 045-5725777.

Ook via internet, klik hier, kan vanaf 25 januari een enquteformulier ingevuld worden.

Als we weten hoe de Wmo in de praktijk uitpakt, kunnen we, indien nodig, in de gemeenteraad actie ondernemen om de uitvoering bij te stellen, aldus Yolanda Claessens, gemeenteraadslid in Heerlen. Ook onze landelijke fractie wil graag snel weten hoe de Wmo plaatselijk uitpakt, zodat ze indien nodig hier ook landelijk werk van kan maken.

U bent hier