h

PvdA-CDA-CU

5 januari 2007

PvdA-CDA-CU

Het fundament voor het nieuwe kabinet lijkt te zijn gelegd. Natuurlijk is er nog geen programma, maar de verkiezingsprogramma's en keuzes in de afgelopen jaren zijn wel aanwijzingen. Wat is jouw mening over deze nieuwe coalitie?

CDA, PvdA en ChristenUnie gaan verder onderhandelen om samen een kabinet te vormen.Er is voldoende vertrouwen in elkaar. Dat hebben de fractieleiders Balkenende (CDA), Bos (PvdA) en Rouvoet (ChristenUnie) vanmiddag bekendgemaakt.

"De kop is eraf. De wil is er om eruit te komen",zei Balkenende. Alhoewel er nog moeilijke discussiepuntenzijn, is het volgens hem "alleszins de moeite waard om door te gaan met de besprekingen".

Lijsttrekker Bos van de PvdA noemde de onderhandelingen van de afgelopen dagen "een start die goed genoeg is geweest om er vol vertrouwen aan te werken." Hij ontweek de vraag of het 'oudzeer' nu opgeruimd is.

Volgens fractieleider Rouvoet is "een belangrijke stap gemaakt".

De echte onderhandelingen over eenregeerakkoord beginnen volgende week.Informateur Wijffels geeft straks een persconferentie over de verdere voortgang.
Bron: www.nosjournaal.nl

U bent hier