h

ROOD solidair met krakers!

23 januari 2007

ROOD solidair met krakers!

ROOD- jongeren in de SP- Heerlen is de kersverse jongerenorganisatie van de SP in Heerlen. Op verschillende manieren zal ROOD jongeren-thema's aan de orde stellen. ROOD doet voorlopig op dit weblog verslag van haar activiteiten.

ROOD solidair met Rabo-krakers!
Leegstand funest voor levendigheid

Heerlen, 23 januari 2007
Sinds enige tijd heeft kraakgroep Ophelia een aantal appartementen boven het filiaal van de Rabobank in Heerlen-centrum gekraakt. Kersverse jongerenorganisatie ROOD- jongeren in de SP toont zich solidair met de krakers.

Sinds oudejaarsavond is de ruimte boven de Rabobank in Heerlen gekraakt door kraakgroep Ophelia. De krakers willen met de kraak de leegstand in Heerlen centrum aan de orde stellen.

Volgens de krakers is de jarenlange leegstand van de appartementen boven de Rabobank in het Heerlense centrum niet goed voor de levendigheid. De krakers vinden dat eigenaar Rabobank bewust voor leegstand kiest en daarmee lak heeft aan haar maatschappelijke verantwoordelijkheid. ROOD Heerlen nam recentelijk een kijkje in het kraakpand. ROOD is tegen woningnood, nu valt die gelukkig in Heerlen mee, maar dat wil niet zeggen dat we bewuste leegstand moeten accepteren. Leegstand zorgt voor verloedering en ontneemt mensen het recht om te wonen. Deze krakers verdienen onze solidariteit! aldus ROOD-Heerlen-voorzitter Olivia Mous.

ROOD Heerlen vindt dat eigenaren van leegstaande panden (zker in het centrum van de stad) moeten kiezen: tgen leegstand en verloedering en vr woonruimte voor bijvoorbeeld jongeren!

U bent hier