h

SP-Rapport Veolia aangeboden aan Vestjens

5 januari 2007

SP-Rapport Veolia aangeboden aan Vestjens

Maandag aanstaande wordt het SP-rapport Busvervoer Veolia aan gedeputeerde Mat Vestjens aangeboden. Het rapport zal maandag eveneens op deze site geplaatst worden.

SP presenteert Rapport Busvervoer Veolia
Rapport wordt maandag aan Gedeputeerde Vestjens aangeboden

Heerlen, 5 januari 2007

De SP onderzocht op het Heerlense busstation de vele klachten over het busvervoer. 250 busreizigers gaven hun mening over het busvervoer van de nieuwe vervoerder Veolia. Het rapportcijfer voor Veolia: 4,5. Het SP-rapport Busvervoer Veolia wordt aan gedeputeerde Vestjens aangeboden.

De resultaten van het onderzoek, die samen met opmerkingen van reizigers en Veolia-medewerkers verwerkt zijn in het rapport, laten geen twijfel bestaan over hoe busreizigers in Heerlen en omstreken de huidige situatie van het busvervoer ervaren. 80% van de 250 ondervraagden had te kampen met vertraging. De ondervraagde reizigers beoordeelden, net als gedeputeerde Vestjens, het busvervoer aan de hand van een rapportcijfer. Het oordeel van de busreizigers op het Heerlense busstation staat in schril contrast met de waardering van de gedeputeerde. Vestjens waardeerde Veolia met een 8, de busreizigers op het Heerlense busstation gaven het busvervoer een 4,5.More...

Gedeputeerde Vestjens blijft zelfs na een ritje in de stadsbus van Maastricht wijzen op opstartproblemen en kinderziektes. Natuurlijk zullen die een rol spelen, maar reizigers, chauffeurs en andere betrokkenen ervaren problemen die voortvloeien uit bewuste keuzes. Ons rapport toont waar in Heerlen en Parkstad de schoen wringt. Het rapport laat zien dat de tijd van bagatelliseren van de problemen cht voorbij is, reizigers en medewerkers verdienen veel beter! aldus SPer Ron Meyer.
De SP zal het rapport maandag 8 januari 2007 om 16.00 uur aan Gedeputeerde Vestjens aanbieden.
Uit: persbericht SP afdeling Heerlen

U bent hier