h

Week van Ben

5 januari 2007

Week van Ben

Ben Tarici, beheerder van het Heerlense SP-huis, activiteitenleider en spil in het praktische werk van de Heerlense SP-afdeling vertelt in een wekelijkse bijdrage over wat er zoal op het SP-huis gebeurde.

Veolia-onderzoek

Beste lezers,

De techniek heeft me in de steek gelaten, het weblog kende wat probleempjes, de landelijke webmaster en Ren (onze eigen webmaster) hebben de problemen opgelost. Jullie hebben je natuurlijk zorgen gemaakt, maar geen zorgen: ik ben niet uitgeblust. Ik wens jullie allemaal een strijdbaar en een gezond nieuwjaar!

Zijn jullie de donkere en heilige dagen goed doorgekomen (na 16 uur wordt het donker)? Ondertussen hebben we niet stil gezeten, er was weer veel te doen. In het SP-huis zijn weer de normale werkzaamheden verricht, zoals de tribune en brieven opsturen. Het spreekuur is weer begonnen en natuurlijk de voorbereidingen op de provinciale verkiezingen zijn aan de gang. Er zijn verschillende vergaderingen achter de rug, de telefoon gaat de hele dag, zoals jullie weten is het hier n komen en gaan in het SP-huis. Zoals bekend is zijn we een actieve partij. Veolia, de busonderneming, heeft ons aan het werk gezet:More...

We hoorden zoveel klachten van reizigers en chauffeurs, dat we op het busstation een onderzoek hebben gestart. Wat we zagen en hoorden, dat was niet mis! Bussen kwamen niet op tijd of helemaal niet, lijnen zijn vervallen, zoals lijn 4, deze lijn ging vroeger door Hoensbroek. Daardoor zijn lijn 32 en lijn 1 overvol. Er is zelfs gn rechtstreekse verbinding meer met Heerlen- Maastricht. Busboekjes kloppen niet, de rijtijden bij de bushaltes deugen niet en de centrale is niet bereikbaar, dat is gevaarlijk vanwege het veiligheidsaspect. Gestrestte chauffeurs en scheldende reizigers, de spanning was om te snijden. De chauffeurs kregen alles op hun nek, terwijl gedeputeerde Vestjens Veolia een cijfer 8 gaf. De rijtijden van de chauffeurs zijn ook ingekort, de chauffeurs hebben geen speling meer, daardoor moeten ze zich haasten als ze pauzeren en een kop koffie drinken of naar het toilet gaan. Ze zijn genoodzaakt om hun eigen pauze op te offeren en kunnen ren niet naar het toilet. Er zijn 250 onderzoeksformulieren ingevuld, het cijfer van de reizigers: 4, 5!

Er is ook een rapport gemaakt, dit rapport wordt maandag aangeboden aan Vestjens in het Provinciehuis. Het huidige openbaarvervoer (en de toegepaste marktwerking/aanbestedingen) laat goed zien hoe het niet moet.

Veolia moet toch een aantal zaken herzien, dwz Veolia zou toch op z'n minst de afgesproken dienstregeling naleven! Ik hoop dat Vestjens na het lezen van het rapport eens goed luistert naar de chauffeurs en reizigers en zich niet langer als hoeder van Veolia opstelt.

Weet je, het is het zout in de pap, tussen de mensen staan, dan weet men ook wat er los is in de maatschappij, en daar schort het aan bij Vestjens.

Ik moet tot slot nog aan een liedje denken, dat heette: Het busje komt zo. n van de reizigers sprak de nu al legendarische woorden: "Busje komt zo? Was het maar waar..."

Tot de volgende keer!

Met de vriendelijke groeten,

Ben 'de gouden tomaat' Tarici

U bent hier