h

Week van Ben

12 januari 2007

Week van Ben

Ben Tarici, beheerder van het Heerlense SP-huis, activiteitenleider en spil in het praktische werk van de Heerlense SP-afdeling vertelt in een wekelijkse bijdrage over wat er zoal op het SP-huis gebeurde.

Beste trouwe lezers,

Terwijl ik dit stukschrijf, neemt de windtoe en staan we ook aan de vooravond van alweer de derde verkiezingsstorm in een jaar. Ja, wr verkiezingen, wr de zolder op om de platen schoon te maken. Ik ben benieuwd of we winst maken, of eigenlijk hoeveel winst we maken. Dat is niet arrogant bedoeld, maar ik denk dat we nog steeds in de lift zitten. Nu dus de Provinciale verkiezingen. De SP is voorstander van kleinere regio's met meerbinding en een korte lijn naar mensen. Toch zijn deprovinciale verkiezingen belangrijkerdan vele mensendenken,deze verkiezingen zijn eigenlijk dubbele verkiezingen. Voor de provinciale statenen laterkiezen diezelfde staten de mensenvoor de eerste kamer.

Over de provincie gesproken, wij zijn met een aantal SPers bij gedeputeerde Vestjens geweest, zoals jullie hebben kunnen lezen op de website en in de huisbladen. De puinhoop bij het busvervoer is nog steeds niet opgelost. Het SP-rapport toont aan waar in Heerlen en Parkstad deproblemen zitten. Het rapport geeft ook oplossingen. Vestjens, de gedeputeerdewas niet ergvriendelijk endat begrijp ik best. Op tafel lag een rapport met cijfer 4,5, dat staat er groot op. Eerder gaf hij aan Veolia een 8. Hij blijft zich daarmee opgooien als de grote verdediger van Veolia en dat terwijl hij juist het OV moet verdedigen. Als mensen een 4,5 geven en de verantwoordelijke zelf een 8, zou ik daar in zijn schoenen ook niet blij van worden.

Hetprovinciegebouw is wel erg groot,'ietsje' groter dan het SP-huis. De activiteit in het SP-huis zal niet minder zijn, haha!

Over activiteit gesproken. Weet je wat ik ook zogoed vond, dat Krista van Velzen actie voerde tegen atoomwapens in Engeland. Zij verdient eenstandbeeld, ik hoop dat het een vervolg krijgt in Nederland. Het kan toch verdorie niet zo zijn dat het westen oorlogen begint om zogenaamde atoomwapens en er zelf voor miljarden koopt. Boos!

Een praktisch punt: er is weer in het SP- huis opgeruimd, alleen een paar van die speciale lampjes doen het wr niet in het SP huis, een zekering in n van de transformators valt telkens uit. Wie heeft verstand van transformators? En wie wil dat goed maken? De koffie staat klaar!

Voor de rest ziet het er hier goed uit, ben er ook trots op dat wij n goed home hebben.

Binnenkort zal het weer druk worden met het belastingspreekuur.

Vaak komen hier ook oudere mensen binnenlopen, deze vertellen veel over het mijnverleden, ik kandie mensengoed begrijpen over het mijnwerk, zelf heb ik ook kortin de mijn gewerkt. Mijn vader heeft jarenlang ondergronds gewerkt, het is onvoorstelbaarin welke omstandighedenmijnwerkers hebben gewerkt.

Daarom hoop ik ook dat er over n paar jaar n groot mijnwerkers-museum is in Heerlen. Een stad zonder verleden heeft geen toekomst en andersom ook. Daarom vind ik ook dat demiddeleeuwse muur meer zichtbaar moet komen in de stad, wat ik begrepen heb, zal het college zal er alles aan doen om dat te laten gebeuren.

Zo, ik eindig weer!

En niet vergeten: tot zaterdag in der Klinge bij SPrankelend2007, de SP-nieuwjaarsbijeenkomst!

Met vriendelijke groeten,

een oud mijnwerker, Ben Tarici

U bent hier