h

Week van Ben

18 januari 2007

Week van Ben

Ben Tarici, beheerder van het Heerlense SP-huis, activiteitenleider en spil in het praktische werk van de Heerlense SP-afdeling vertelt in een wekelijkse bijdrage over wat er zoal op het SP-huis gebeurde.

Voor de eerste keer ben ik op de nieuwjaarsreceptie geweest van de gemeente. Met zoveel SP'ers in het college moest ik toch maar eens een kijkje nemen. Komt er tenminste een gewone man binnen, dacht ik. Maar tot mijn verbazing waren er niet alleen hotemetoten binnen, maar veel meer gewone mensen. Mensen die overigens bijna allemaal precies hetzelfde dachten als ik, en die ook hun receptie-debuut gemaakt hebben.

Heb mij toch geamuseerd binnen in het bomvolle stadshuis.

2 dagen later in caf 'Der Klinge was het toch veel leuker en informeler, het was erg druk en gezellig. De SP hield geen receptie, maar een nieuwjaarsfeest. Toen we binnen kwamen werden we door SP-raadsleden en bestuursleden ontvangen met champagne. De leden werden als echte VIP's behandeld!

Verschillende mensen werden in de bloemetjes gezet, oa de heer Rdler die al in de 70 is en nog steeds 150 Tribunes bezorgt, en er werd door de jongerenclub van de SP beschuit met ROOD muisjes uitgedeeld.

Het was een geslaagde avond. Veel nieuwe activiteiten en ideen werden besproken en bedacht.

Hebben jullie de Tribune ontvangen? Is er iets opgevallen? Het oude inlegvel is eindelijk vervangen door een nieuw ontwerp met een flitsende naam: SPreekbuis van Heerlen. Met dank aan Olivia!

De SPreekbuis ziet er fraai uit. Met een professionele Tribune moest er natuurlijk ook een professioneel Heerlens afdelings-inf-blad komen.

Als we de tribune verzorgen, dan is het n leuke boel, onder het genot van een kop koffie en een koekje wordt er flink geouwehoerd over politiek en problemen. Vaak helpen ook mensen mee die zitten te wachten op het spreekuur, een mooie boel! Ik hoor overigens mensen ook vaak zeggen dat mijn koffie te sterk is, maar tja....de koffie is zoals degene die 'm zet...zullen we maar zeggen....

Peter Smits komt ook vaker binnenlopen, dan wordt het helemaal gezelliger, hij vindt alles mooi en prachtig! een geweldige man. Franck komt pratend binnen en gaat pratend weg, als ik wat wil weten over de gemeente, hoef ik hem maar te vragen.

Ik zit nu naar buiten te kijken naar de dennebomen van de buren, deze gaan flink te keer tijdens de storm, als ze maar niet omwaaien. Het zijn enorme bomen, deze hebben ze maar laten doorgroeien, hoge bomen vangen veel wind en kunnen omvallen. Letterlijk en figuurlijk.

Meestal is het stilte voor de storm. Nu niet. De weergoden zijn erg boos. Zou dat een voorteken voor de naderende verkiezingen zijn? De SP definitief de 2e partij van Limburg? Of zelfs nog groter?

De borden voor de verkiezingen zijn ook schoongemaakt, ik heb ook de wijken uitgeprint, deze heb ik nodig als ik de leden bel voor folders uit te delen.

Er is ook n nieuwe computer bijgekomen, is hard nodig, want het spreekuur wordt steeds drukker.

 

De SP-storm wakkert straks ook aan.

Tot slot nog een tip voor de lezers, kijk eens op de Weblog van Jan Marijnissen?

Klik op: Caf de Wereld! Kritisch, maar toch lachen!

Groeten, Ben

U bent hier