h

Bij de Koffie (LD): ROOD!

2 februari 2007

Bij de Koffie (LD): ROOD!

Vandaag in de column 'Bij de koffie' in het Limburgs Dagblad:

Rood
Burgemeester Toine Gresel van Heerlen werd deze week getrakteerd op beschuit met muisjes. Geen gewone muisjes, maar rode. Daarmee werd op een ludieke manier de geboorte aangekondigd van de nieuwe politieke groepering Rood. Rood-Heerlen is de jongerenorganisatie van de SP, die er naar streeft om het politieke bewustzijn onder de jeugd te vergroten. Dat gebeurt met het organiseren van allerlei acties en activiteiten.

Rood 2
Burgemeester Gresel was meteen bereid een afvaardiging van Rood onder leiding van Olivia Mous in zijn kamer te ontvangen. De rode muisjes gingen er bij de CDA-burgervader goed in. Tussen twee happen door liet hij weten de inzet van de jongeren erg te waarderen, ook al is het initiatief afkomstig van een partij die niet de zijne is. Alle energie die wie dan ook steekt in het interesseren van jongeren voor de politiek, heeft de warme sympathie van de burgemeester, zei hij.

Rood 3
Rood heeft deze week al gefolderd bij de Hogeschool Zuyd. Vanavond is het tijd voor een kennismakingsfeestje in het SP-huis aan de Oude Kerkstraat in de wijk Schandelen. Iedereen is vanaf 20.00 uur welkom. De ambities steekt Rood-voorzitter Olivia niet onder stoelen of banken. Rood is geboren, maar het is geen kindje dat jankt, zeurt en nog aan de borst moet. Het is een zelfbewust jong mens dat knokt voor een sociale maatschappij.

U bent hier