h

MAB

14 februari 2007

MAB

Eerder verscheen in enkele weekbladen een persbericht van de Stadspartij Heerlen.Het persbericht zag op de Multifunctionele Accomodatie Bekkerveld (kortweg MAB) en haalde uit naar de PvdA en de SP. De uitsmijter van de Stadspartij Heerlen: "

Het sociale gezicht van de SP mag daarmee voor iedereen in Bekkerveld en ver daarbuiten duidelijk zijn.

De Stadspartij Heerlen zal ook de komende maanden alles in het werk stellen om zo snel mogelijk te komen tot een Multifunctionele Accommodatie in Bekerveld, het liefst in de maximale variant. Dit wordt goed verwoord door
Loek Damen, raadslid van de Stadspartij Heerlen; Alleen een optimale variant is gewenst, wilt de wijk niet afglijden naar een achterstandswijk!.
bron: persbericht Stadspartij Heerlen

De visie van de SP verscheen kort daarna, voor de volledigheid wordt die visie ook hier op de site geplaatst:

SP wil goede accommodaties in de hele stad!
De SP is voorstander van goede voorzieningen voor verenigingen en activiteiten n de buurten. In diverse Heerlense buurten is behoefte aan nieuwe accommodaties. Die behoefte moet in zoveel mogelijk stadsdelen worden ingevuld. De SP reageert op een persbericht van de Stadspartij Heerlen.

In enkele wijken in Heerlen is er grote behoefte aan een plek waar verschillende voorzieningen samen kunnen optrekken. Bekkerveld is daar n van. Reeds vr de Algemene Beschouwingen in oktober van 2006 liet het College van Burgemeester en Wethouders, in reactie op onder andere opmerkingen van de SP-fractie, weten dat er naast de drie varianten voor Bekkerveld een extra variant voor een multifunctionele accommodatie wordt onderzocht. Uitgangspunt van die vierde variant is dat er hoe dan ook dringend een nieuwe binnensportaccommodatie nodig is. Daarbij moet bekeken worden of dit gecombineerd kan worden met andere zaken en uitgaven die in de wijk aan de orde zijn. Het College beloofde de vierde variant en de drie eerdere plannen met elkaar te vergelijken, en dan met voorstellen naar de Raad te komen.

Ondanks deze toezegging dienden Stadspartij Heerlen, CDA en Leefbaar Heerlen tch enkele voorstellen in, kennelijk met de bedoeling hiermee een politiek nummertje te maken. De SP wil niet aan zulke politieke spelletjes mee doen. Iedereen weet immers dat het leuk is om in alle wijken maximale varianten te beloven, maar dat niemand dat kan waarmaken. Het is veel beter om voor de hele stad afwegingen te maken. In de ene buurt een maximale en duurste variant beloven, en andere wijken laten stikken is er voor de SP niet bij. Ook in de wijken zelf is het zaak te kijken wat het hardst nodig is, en wat op een slimme manier gecombineerd kan worden. Het belastinggeld van de Heerlense burger kan immers maar n keer uitgegeven worden.

Mensen in Bekkerveld en omstreken zullen door het politieke spel van de Stadspartij Heerlen heen prikken. Natuurlijk moet er een voorziening komen in Bekkerveld. De SP ws, s en blijft daar een groot voorstander van. Maar, het is stemmingmakerij van de Stadspartij om te roepen dat Bekkerveld afglijdt naar achterstandswijk als er niet voor de duurste variant gekozen wordt. Dat slaat nergens op, bovendien: hoe verkoopt de Stadspartij Heerlen dat aan andere buurten waar de nood net zo hoog is? Bekkerveld alles en Molenberg niks bijvoorbeeld? Is dat dan sociaal? Ik kan dit niet anders dan goedkope partijpolitiek noemen.aldus SP-fractievoorzitter Ron Meyer. Hij vervolgt: Wij zijn vr goede accommodaties in de hele stad, k in Bekkerveld, maar niet bij voorbaat de duurste. De SP doet niet aan loze beloftes en niet-onderbouwde toezeggingen, misschien is dat het verschil. Om er tot slot aan toe te voegen: De tijd dat in Heerlen door het stadsbestuur belofte op belofte werd gestapeld, en veel te veel plannen werden gemaakt die vervolgens niet werden uitgevoerd, moet voorbij zijn. Het is nu tijd voor realistische plannen die ook waargemaakt kunnen worden!

U bent hier