h

Week van Ben

13 februari 2007

Week van Ben

Tarici, beheerder van het Heerlense SP-huis, activiteitenleider en spil in het praktische werk van de Heerlense SP-afdeling vertelt in een wekelijkse bijdrage over wat er zoal op het SP-huis gebeurde.

Passart!

Krenten in de pap: buurten in gaan!
Beste mensen, hier ben ik weer!

Ik kijk naar buiten en zie dat het goed regent. Het SP-huis staat wr op de kop, hier ligt en staat van alles, van emmers lijm, kwasten, affiches, folders, sponzen, ladders, en ga zo maar door. De affiches zullen het wel houden, want er is heel goed geplakt. Trouwens, er zijn affiches genoeg. In Heerlen stonden de bordennog maar heel kort toen ze onder handen werden genomen door enthousiaste SP-plakkers. Met zes man hebben we geplakt: Heerlen ziet er n mooier uit! Vinden jullie niet? Jordy heeft in Voerendaal en Klimmen geplakt. Ook daar lijken mensen mee te willen doen met de SP. Misschien groeit er nog een werkgroep Voerendaal uit.

Wie nog meer wil plakken en folderen (alleen op toegestane borden plakken!), mag zich melden, de koffie staat klaar.Mensen dieeen affiche voorhet raam willen hangen, zijn natuurlijk ook welkom, er liggen nog affiches zat. De straat met de meeste SP-affiches achter het raam (maak er een foto van!)krijgt een speciale vermelding in de Week van Ben.

Het zijn prachtige posters! Het zijn ook belangrijke verkiezingen, deze verkiezingen kiezen ook de eerste kamerleden. We hebben hier met z'n allen geregeld lacherig over gedaan, de Provincie staat namelijk ver van mensen af en is nogal abstract. Toch bepalen de Provinciale verkiezingen niet alleen de provinciale verhoudingen, maar ook landelijke invloed: de 1e Kamer.

De borden voor de lichtpalen liggen ook al klaar om opgehangen te worden, nu nog wachten op de vergunning. In de komende dagen ontvangen de leden n briefom naar het LAND VAN OOIT te gaan: het SP-campagne-Feest!

De komende weken staan we wr in heel Heerlen campagne te voeren. Niks leukerdan met de mensen te praten, dan kom je ook veel te weten wat echt los is in de maatschappij. De SP heeftafgelopenweek eenenqute gehouden in de wijk Passart. Niks moeilijke nulmetingen en gezeur over theorie. Gewoon met mensen spreken en ervaren wat er leeft in de wijk. We waren met zes personen in de wijk omte ervaren wat mensen van de leefomgeving in die buurt vinden. Er zijn bewoners, die een brief ontvangen hebbendat hun huis gesloopt wordt, terwijl in sommige huizen nieuwe keukens zijn geplaatst, dat is raar! Er waren ookveel klachten over de verkeersveiligheid en over het onderhoud van de woningen. Aan de buitenkant van de wijk waren minder klachten. Over het geheel genomen, de hele wijk is enorm achteruit gegaan, die geluiden hadden we al eerder opgevangen, om die geluidenduidelijk te kunnen maken,is de enqute gehouden in de Passart.

Daar ligt ook de kracht van de SP, tussen de mensen gaan staan, luisteren, discussiren en samen zaken oppakken. Het heeft geen zin om te kletsen als je niets doet, dat heeft geen toegevoegde waarde. Samen met de mensen kun je veel doen, maar de mensen moeten natuurlijkwel zlfwillen. Wat mij betreft, de krentenin de pap: de buurten ingaan!

De socialistische groeten, Ben

U bent hier