h

In de Staten

29 september 2007

In de Staten

SP'er Edwin Bus ging vandaag voor het eerst sinds enige tijd als fractievoorzitter in de Provinciale Staten in debat tijdens de Beschouwingen op de uitwerking van het coalitieakkoord. Bus volgde als voorzitter van de 9 koppige SP-StatenfractieFelix van Ballegooij op enliet vandaag het tomaatrode geluid van de SP horen. Bus hekelde het kleurloze en vage akkoord. Hij sprak over een "in nevelen van wierook gehuld coalitieakkoord".

Opvallend wasde reactievan de coalitiepartijen in de Staten (CDA en PvdA en PNL).Zo meendePvdA-fractievoorzitter in de Staten, en Heerlenaar, Peter van Dijk, de SPallesbehalve inhoudelijk te moeten aanvallen. Van Dijk sprak over de SP dienooit ergens enigebestuursverantwoordelijkheidzou willen nemen. 'Gemakkelijk roepen aan de zijlijn' riep van Dijk.Voor het gemak vergat Van Dijk voor de zoveelste keerdat zijn eigenPvdA de SP niet eens uitnodigde bij de coalitievorming in de Staten. De SP had geen enkele kans ook maar inhoudelijk bij de toenmalige coalitievorming in de Provincie te spreken. Van Dijk blijkt echter vooral te kiezen voorde tactiekvan de herhaalde fabel. Herhaal een fabel zo vaak mogelijk in de hoop dat mensen 'm geloven.

Dat inhoudelijk debat lastig blijkt alsPvdA in een kleurloze coalitie in de Staten bleek toen Van Dijk zelfsliet aantekenen dat 'bij de SP allesgeleid wordt vanuit het kamerje van Jan Marijnissen'.

Hulde, Peter van Dijk, hulde voor zoveel inhoud!

Overigens, beste Peter van Dijk:
Wat hebben oa Nijmegen, Groningen, Heerlen, Oss, Boxmeer, Boxtel, Eindhoven, Hilversum, Pekela enValkenburg gemeen?

U bent hier