h

Uitstel?

20 november 2007

Uitstel?

Het kabinet heeft besloten om voorlopig geen knoop door te hakken over het ontslagrecht. Premier Balkenende heeft dat dinsdagavond, na lang beraad, bekendgemaakt.Een commissie van deskundigen gaat het komende halfjaar bekijken hoe de problemen op de arbeidsmarkt moeten worden opgelost. De door minister Donner gewenste versoepeling van het ontslagrecht is daarmee voorlopig van de baan.

Het CDA en de PvdA stonden tot nu toe lijnrecht tegenover elkaar met betrekking tot het ontslagrecht. Het woord "kabinetscrisis" viel steeds vaker.

Ergernis
Donner (CDA) wil het ontslagrecht versoepelen, zodat werkgevers gemakkelijker mensen kunnen ontslaan, en daardoor ook weer gemakkelijker mensen zullen aannemen.

De PvdA en de ChristenUnie waren tegen het plan dat op tafel lag. Binnen deze partijen groeide de ergernis over de opstelling van premier Balkenende.

In plaats van zich boven de partijen te stellen, koos Balkenende ruim een week geleden - op een congres van het CDA - in het openbaar de kant van zijn partijgenoot. "Donner is het CDA, Donner is van ons. Punt uit", zei hij.
Bron: www.nosjournaal.nl

U bent hier