h

Week van Ben

4 november 2007

Week van Ben

Ben Tarici, beheerder van het Heerlense SP-huis, activiteitenleider en spil in het praktische werk van de Heerlense SP-afdeling vertelt in een wekelijkse bijdrage over wat er zoal op het SP-huis gebeurde.


Beste lezers, hier ben ik weer!

Afgelopen vrijdagmorgen hebben we de Solidair-krant uitgedeeld bij de post in Heerlen. Het fotoverslag is hier te zien.

Deze krant werd gretig ontvangen, er staat een stuk in over de plannen van deze regering over de versoepeling van het ontslagrecht. Verschillenden SP leden die bij de post werken kwamen nog extra kranten halen, iemand anders wilde kranten hebben om deze mee te nemen naar TNT-Post- Kerkrade.

De mensen maken zich zorgen om hun werk, de leiding c.q. aandeelhouders, die de miljoenen onder zich verdelen,ze willen duizenden mensen ontslaan. Je merkt dat er groteonrust is onder het personeel, men vindt het ook fijn dat de SP aan de poort staat. We gaan ook bij andere bedrijven de Solidair-krant uitdelen.

Wie wilt mee doen mag zich melden, s morgens tussen 7 en 9 worden deze uitgedeeld.

Enkeledagengeleden is weer een Nederlandse soldaat gesneuveld: jonge mensen in uniform, het zal je kind maar wezen. Weer veel verdriet bij een familie. De verantwoordelijken, o.a. Balkenende, zullen volgend jaar op 4 mei weer dodenherdenking houden: wat mij betreft is dat toch een beetje hypocriet!

De 40.000 Kranten die we zouden uitdelen, zullen in het voorjaar uitgedeeld worden. Zal wel komen door de andere drukte die we al hebben, zoals met de solidair, Uruzgan krant en andere acties.

Maar ja, de SP heeft het altijd druk, het spreekuur begint ook drukker te worden, vooral met de belastingen, ik zit er vaak met de neus boven op. We zijn ons nu aan het voorbereiden voor het congres in Rotterdam.

Daar komen 1.000 afgevaardigden naar toe, zal weer leuk en pittig worden, en dat hoort ook zo. Democratisch! Diezelfde dag is er in Rotterdam een grote demonstratie van de vakbonden ivm het ontslagrecht, de SP zal dat zeker steunen. Gaan we dan met zn duizend vanuit het congresgebouw er dan ook naar toe?

Deze week heb ik weer gezellig met een aantal oudere mensen geklets tijdens het spreekuur, deze mensen maken zich zorgen om de toekomst. Vaak komen hier op het spreekuur ook jonge mensen, die in het nauw zitten met de uitkering of met het loon. Ik vind, dat de repressie naar de uitkeringsgerechtigden toe neemt. Mensen moeten werken, maar, er is geen werk! Het liefst hebben de werkgevers vrijwilligers: helemaal voor nop! En liefst ook 1-2-3 de laan uitsturen.... en dat terwijl nu al 92% van de ontslagaanvragen wordt goedgekeurd. Het ontslagrecht zou dus ont-soepeld moeten worden!

Men stuurt uitkeringsgerechtigden ook vaker naar Reintegratiebureaus. Dan mogen zij in een traject gaan, cursusje hier en gesprekje daar, en nog geen werk, maar deze bureaus vullen hun eigen zakken. Het draait allemaal om het geld. Kan de gemeente daar niets aan doen, vraag ik me vaak af? Maar het is natuurlijk erg lastig! Het 'systeem' verander je niet zomaar. Een gevecht van de lange adem.

Zelf heb ik ook een kleine uitkering, dus, ik weet waar ik over spreek, aan het werk kom ik niet, als je lang in een kleine uitkering zit, dan komen de moeilijkheden vanzelf. Mensen die een goed inkomen hebben, hebben vaak 'goed' praten, snappen het vaak toch niet als je weinig inkomen hebt, ondertussen zakje dieper het moeras in. Gelukkig ben ik politiek actief voor een betere samenleving. Ik blijf vechten!

De strijdbare groeten,

Ben

U bent hier