h

Stuivertje wisselen

23 december 2007

Stuivertje wisselen

Publieke functie? Inkomsten zelf houden die eigenlijk moeten worden afgestaan volgens de Minister? Ach, weet je wat: dan krijg je toch gewoon 30.000 euro meer aan loon....

De uitkomst van maandenlange onderhandelingen..... Om kromme tenen van te krijgen.

Minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken is akkoord met het aangepaste salaris van LIOF-baas Jerome Verhagen. De LIOF-baas krijgt ongeveer 30.000 euro extra per jaar, maar hij mag inkomsten uit LIOF-commissariaten voortaan niet langer in eigen zak steken. Over het compromis is maandenlang onderhandeld.

Voorzitter Harry Pennings van de raad van commissarissen van LIOF bevestigt het akkoord. Hij verwijst naar een brief van de minister. Daarin staat dat de minister erkent dat Verhagen recht heeft op de inkomsten, gelet op zijn 'te goeder trouw' afgesloten arbeidscontract.

De minister had er grote moeite mee dat de LIOF-baas opbrengsten uit LIOF-commissariaten zelf mocht houden. Dat is tegen de regels van de overheid. Het ministerie is groot-aandeelhouder van de regionale ontwikkelingsmaatschappij. Volgens Pennings ligt het verhoogde salaris van LIOF-baas Verhagen nu ongeveer op de Balkenende-norm. Hoge ambtenaren mogen niet meer verdienen dan de premier, zo wil het kabinet.

Verhagen moet zijn inkomsten uit commissariaten bij LIOF-gerelateerde bedrijven voortaan afstaan aan zijn werkgever. Voor alle andere LIOF-medewerkers gold die regel al. De provincie, ook aandeelhouder van LIOF, is akkoord met het verhoogde salaris van de LIOF-baas.
Bron: www.l1.nl

Wrang en ongelooflijk, maar tegelijkertijd hadden we ook eigenlijk niets anders kunnen verwachten als je kijkt naar de belangrijkste betrokken 'spelers': CDA-minister Maria van der Hoeven,'super-commissaris' Harry Pennings, CDA-gedeputeerde Herman Vrehen en Jerome (de broer van) Verhagen. De (potentiele) commissiaten-verzamelaars zouden wel gek zijn als ze zichzelf in de voeten zouden schieten.

U bent hier