h

Onbeperkte OV-jaarkaart

22 maart 2008

Onbeperkte OV-jaarkaart

Het CDJA Parkstad vindt dat de OV-kaart voor studenten zeven dagen per week geldig moet zijn. Op dit moment moeten studenten kiezen tussen een weekkaart of een weekendkaart.Volgens het CDJA zijn er te veel situaties waarin studenten nauwelijks voordeel hebben van hun kaart. Studenten zijn extra geld kwijt, omdat zij vaak niet gratis mogen reizen op momenten dat dat nodig is voor hun studie.
Bron: www.l1.nl

Het CDJA- de CDA-jongeren- in Parkstad pleiten volgens L1 voor een onbeperkte OV-jaarkaart. ROOD Heerlen vindt dat opmerkelijk nieuws. De vraag is wel wat het CDJA Parkstad gaat doen om deze wens in praktijk te laten gaan?

Eerder pleitte de SP en ROOD- meerdere malen- voor diverse vormen van uitbreiding van gratis OV. Bijvoorbeeld uitbreiding van de OV-jaarkaart naar studenten en scholieren jonger dan 18 jaar, zoals vele MBO'ers. Telkens was onder andere het CDA de grote tegenstander.

Verheugend nieuws dat uitgerekend de CDA-jongeren nu samen met de SP en ROOD optrekken. Zouden ze gehoor krijgen bij Balkenende en co?

U bent hier