h

Week van Ben

6 oktober 2008

Week van Ben

Ben Tarici, beheerder van het Heerlense SP-huis en spil in het praktische werk van de Heerlense SP-afdeling vertelt in een wekelijkse bijdrage over wat er zoal op het SP-huis gebeurde.

Beste lezers, hier ben ik weer!

Wie nu binnenkomt in het sp-huis, die moet uitkijken dat hij of zij niet struikelt over de landelijke kranten. Het ziet hier kleurig uit. De tomaat druipt er vanaf! Trouwens, ik eet nogal veel tomaten, kun je overal goed bij gebruiken en goed mee gooien. Maar ja, dat doen wij al heel lang.

De kranten beginnen al in de brievenbussen te vallen, de bedoeling is, dat deze in Heerlen overal binnenvalt. We hebben nog uitdelers nodig, zelf loop ik en anderen ook. Wie wilt meehelpen om deze krant te bezorgen, de inhoud is schitterend? Vele handen maken licht werk.

In een aantal straten in Meezenbroek zijn we met de krant langs de deuren geweest. Hebben de bewoners gevraagd wat zij van de wijk vinden en van Heerlen. Deze week komen wij in een andere buurt.

Het is erg leuk, je staat dan recht tegenover de bewoner: oogcontact! Weet je, het is ook verhelderend. Als je dat allemaal leest over mails hier, mails daar! Mailen moet je alleen doen als het nodig is.

In de provincie komt een debat over de mailaffaire. Ben erg benieuwd. De SP die machtspolitiek ontrafelt en door het CDA zwartgemaakt wordt. Oude tijden in een actueel jasje.

Ben nog meegeweest naar de opening van Mijnwater-energiecentrale in Heerlerheide. Het was daar bomvol, de meesten waren oudmijnwerkers met hun vrouwen. Je zag duidelijk dat het een feest was voor de gewone mensen. Het idee van Elianne Demollin- Schneiders, een ambtenaar uit Heerlen, is in de praktijk gebracht door de gemeente en talrijke instanties. Daar mag Heerlen best trots op zijn! Volgens mij ook heel Nederland.

Kun je zien, het verleden heeft veel te maken met de toekomst en andersom. Er is ook veel belangstelling vanuit het buitenland. In de zaal zaten wel zeker duizend mensen. Bruno Macerek en Sjef Diederen zongen de bekende liederen van vroeger. Je zag dat de ouderen zich amuseerde onder het genot van een glas champagne. De opening werd verricht door Riet de Wit en Jack Gorgels, de directeur van Weller.

Riet glansde van oor tot oor!

Vrijdagavond was een bijzondere avond. De schoonmakers hebben hun overwinning op Schoonmaakbedrijf Menke goed gevierd in een zaal in Heijen, gemeente Gennep. Ik ben meegeweest met Ad van der Schaaf en Ron Meyer. Ad is schoonmaker bij d treinen, Ad is ook actievoerder van het jaar. Hij legde vorig jaar met zijn collega's misstanden bij de treinschoonmaak bloot. Ron is jullie bekend. Hij werkt in het dagelijks leven bij FNV Bondgenoten in de schoonmaak. Dat was mij toch een heel leuk feest. Leuk orkest, goed eten en drinken. De schoonmakers hebben zich goed geamuseerd, het was hun feest en super gezellig. Ze hebben 8 maanden gevochten voor respect en waardering, en voor gelijk werk = gelijk loon. Ze hebben gewonnen! Dan verdien je een feest!

Allerlei nationaliteiten waren aanwezig, ik heb nog gedanst met een sympatieke en prachtige Surinaamse, Mala is haar naam. Ze woont in Amsterdam en werkt als schoonmaakster op Schiphol.

Wat je dansen noemt natuurlijk. Ik moet er nog hartelijk om lachen.

Helpt sp al jarenlang mee, maar men moet zich ook kunnen amuseren.

De socialistische groeten,

Ben

U bent hier