h

GroenLinks fluit raadslid terug

22 november 2008

GroenLinks fluit raadslid terug

Blijkens een nieuwsbrief van de Heerlense GroenLinkser Harrie Winteraeken heeft de Heerlense afdeling van GroenLinks haar (enige) raadslid Rahnama'i teruggefloten wegens zijn stemgedrag in juli van dit jaar. Hij stemde toen met de rechtse oppositie en de VVD voor een motie met als doel de vestiging van een Domus-huis op de Molenberg en ook in andere wijken onmogelijk te maken.

Winteraeken meldt hierover:

Het was achteraf gezien beter geweest als de gemeenteraadsfractie van GroenLinks de op 1 en 3 juli 2008 ingediende moties over de vestiging van een derde Domushuis door het Leger des Heils in een voormalig klooster op de Molenberg in Heerlen niet had gesteund. Dat is de uitkomst van een discussie tijdens de ledenvergadering van GroenLinks Heerlen op 28 oktober 2008. Ik had om een nadere discussie en standpuntbepaling gevraagd.

Verder slaat Winteraeken heel erg de spijker op de kop over de positie die?GroenLinks in de gemeenteraad?heeft ingenomen:

GroenLinks is hiermee partner of bondgenoot geworden van Leefbaar Heerlen, CDA, Stadspartij Heerlen en anderen. Dat is voor dit onderwerp het verkeerde politieke kamp.

U bent hier