h

Week van Ben

26 november 2008

Week van Ben

Ben Tarici, beheerder van het Heerlense SP-huis en spil in het praktische werk van de Heerlense SP-afdeling vertelt in een wekelijkse bijdrage over wat er zoal op het SP-huis gebeurde.

Beste lezers, hier ben ik weer!

Advocatenkantoor Modrikamen richt pijlen op Nederlandse overheid in zaak over verkoop grootbank.

'NEDERLANDSE REGERING SPEELDE VALS BIJ REDDING VAN FORTIS'

De Nederlandse overheid heeft een smerig spel gespeeld door begin oktober geen geld in fortis te pompen. "Als Nederland in de eerste dagen van oktober geholpen had fortis te redden, was de verkoop van fortis niet nodig geweest," zegt Mischael Modrikamen, de Brusselse zakenadvocaat die de splitsing en verkoop van fortis probeert te voorkomen.

Dit schrijft DE MORGEN [BELGIE] en nog meer, zaterdag 15 november 2008.

Enkele dagen geleden

?

waren we met acht man in Nieuw-Einde, daar hebben we de krant weer persoonlijk aan de bewoners afgegeven. Het blijft plezierig om te horen wat de bewoners te vertellen hebben, in deze buurt heb ik 12 jaar gewoond. Mijn kinderen zijn daar groot geworden en hebben daar vrienden gemaakt.

Waar ik ook kom daar tref ik bekenden. Afgelopen vrijdag hebben we op de markt in Hoensbroek crisiskranten uitgedeeld, het was zeer slecht weer, er waren niet veel mensen op de markt, maar hebben toch verschillende gesprekken gehad met de marktbezoekers, de rest van de crisiskranten, honderden, deze hebben we in de brievenbussen van de grote flats gegooid. De dag erop, zaterdag, stonden we in het centrum van Heerlen.

Het leuke van alles, je krijgt allerlei reacties te horen.

De komende week gaan we, JA, ik wil-folders uitdelen bij het station: Landelijke ledenwerving. Er komen ook advertenties in de SPITS, METRO en DE PERS. Zo blijven we als SP aan de gang. Ja, de rode jassen hangen hier niet lang, en dat is maar goed ook.

Dat Vogelaar is weggestuurd, dat is terecht, maar de wijze waarop, verdient niet de schoonheidsprijs, men heeft haar een dolk in de rug gestoken. Het was een staalje machtspolitiek: Schande!
Wouter Bos heeft blijkbaar te veel zelfvertrouwen. Hij is de hemel in geschreven door de media. En dat terwijl hij weinig lange termijn visie toont.

Volgende week gaan we weer crisiskranten uitdelen. Ik vind het leuk, acties, aan stilzitten bereik je niets.

Kan ook uren tv kijken, als het tenminste uitkomt, of een dik boek lezen, vind het ook leuk om een dikpak kranten te lezen. Nee, vervelen doe ik mij nooit!

De sp is trouwens geen vervelende partij! Dat zullen de andere partijen wel vinden.

Zo, ben benieuwd hoe het DEBAT donderdagavond verloopt, kan wel eens druk worden, de crisis is zeer actueel. Zeer veel mensen, waaronder ikzelf, hebben al jaren crisis, toch sta ik goed in het leven. Ik ben een doorzetter.?Ik weet, eigen roem stinkt, maar de crisis stinkt erger!

Met vriendelijke groet,

Ben Tarici

U bent hier