h

Havikken in het Midden-Oosten

28 december 2008

Havikken in het Midden-Oosten

Verwoesting
Israelische helikopters en gevechtsvliegtuigen hebben naar eigen zeggen sinds gisteren 230 doelen geraakt.

Het aantal doden door het geweld is volgens Palestijnse bronnen opgelopen tot zeker 270. Zo'n zevenhonderd mensen raakten gewond.

Gisteravond laat voerden Israelische gevechtsvliegtuigen opnieuw aanvallen uit en vannacht bombardeerde Israel een moskee in de Gazastrook. De afgelopen dagen zijn vanuit de Gazastrook tientallen raketten op Israel afgevuurd, nadat het bestand tussen Hamas en Israel vorige week afliep.

De VN-Veiligheidsraad wil dat er een eind komt aan het geweld in de Gazastrook. Dat staat in een verklaring na afloop van een spoedbijeenkomst van de raad.
Bron: nosjournaal.nl

SP bekritiseert Verhagen over Gaza

 DEN HAAG (ANP) - SP-fractievoorzitter Agnes Kant vindt de reactie van minister Maxime Verhagen op de luchtaanvallen op Gaza beneden peil en eenzijdig. Behalve de provocaties van Hamas, moeten ook de luchtaanvallen van Israel veroordeeld worden, aldus Kant zondag.
Verhagen, minister van Buitenlandse Zaken, veroordeelde de provocaties van Hamas die tot deze situatie hebben geleid. Kant noemt die veroordeling ,,terecht maar eenzijdig''. De SP veroordeelt ook het buitensporige en gewelddadige optreden van Israel via luchtaanvallen op Gaza. De socialisten roepen het kabinet op hetzelfde te doen.
Verhagen riep Israel zaterdag op tot maximale terughoudendheid om verdere slachtoffers onder de burgerbevolking te voorkomen. Kant: ,,De oproep aan Israel is volstrekt onvoldoende. Dit is een disproportionele reactie op een disproportioneel gewelddadig optreden van Israel. Hier past maar een reactie: veroordeling en oproep tot stoppen van het geweld. En een oproep tot een hernieuwd invoeren van een staakt het vuren.''
Bron: www.ld.nl

U bent hier