h

Crisis: which side are you on?

18 februari 2009

Crisis: which side are you on?

Het kabinet- metWouter Bos en Jan-Peter Balkenende voorop-sprak nog niet zo lang geleden sussende woorden over de crisis. Het viel allemaal wel mee. Daar kwam het op neer.
De afgelopen maanden druppelde er echter langzaam steeds een negatievere boodschap uit de monden van de Minister van Financien en de Minister-President. Vandaag kwam wat iedereen al verwachtte: de onheilspellende boodschap dat het met de economie bijna net zo slecht gaat als tijdens de Grote Depressie in de jaren dertig van de vorige eeuw.

675.000 werkelozen in 2010. Het keiharde gevolg van de neo-liberale politiekvan ongebreideld kapitalismedie de crisis veroorzaakte. Van privatiseringen tot bonus-systemen, van belachelijke leningen tot een gebrek aan controle op banken en kapitaal. De ellende die daardoor ontstaat moet nu opgevangen worden door de mannen en vrouwen op de werkvloer.

hoe staan de politieke partijen in deze discussie? Want tja...in Crisis-tijd moeten politieke partijen met de billen bloot.

Het CDA wil wel over versoepeling van het ontslagrecht praten maarhaal het niet inje hoofd om over hypotheekrente te beginnen. CDA'er Van Geel wil de economie 'niet kapot bezuinigen' maar de begroting moet wel in de gaten gehouden worden.
De PvdA wil liever niet over verhoging van de AOW-leeftijd spreken, en liever ook niet over versoepeling van het ontslagrecht, maar uiteindelijk valt overal wel over te spreken.
D'66 williever vandaag nog toe treden tot de regering.Pechtold en co waren altijd al voor verhoging van de AOW-leeftijd. Ook het ontslagrecht moet soepeler. Datzelfde geldt voor de sociale zekerheid.
De VVDkijkt vooral naar de begrotingsregels.Geen extra investeringen. Soepeler ontslagrecht, snijden in de sociale zekerheid en verhoging van de AOW-leeftijd.Natuurlijk geen verhoging van de belastingen aan de bovenkant. En ook niet morrelen aan de hypotheekrente-aftrek.
Geert Wilderswil snijden in wat hij 'linkse hobby's' noemt. Concreet noemt hijdat onder andere een streep moet door deVogelaar-wijken.Wees gewaarschuwd. Als het aan Geert ligt,mogen de inwoners van de armste wijken de crisis opvangen.

Zo nu weten we ook weeraan wiens zijdezij staan! Waar staat de SP?

Deze crisis is veroorzaakt door de grootverdieners en is het gevolg van het ongebreidelde kapitalisme, we moeten voorkomen dat de rekening vooral terecht komt bij de mensen die het minste kunnen hebben en geen enkele schuld aan de crisis hebben.
Agnes Kant, SP-fractievoorzitter in de 2e Kamer

Wat de SP wil? Verlenging van de werktijdverkorting,investeren in duurzaamheid en de overheid die leiderschap toont!Lees het hier!

U bent hier