h

SP eert Drees!

16 oktober 2009

SP eert Drees!

Agnes Kant

SP-Fractievoorzitter Agnes Kant hield vandaag ter ere van Willem Drees een toespraak bij zijn monument op het Buitenhof. Kant: Drees heeft de sociale verworvenheid AOW ingevoerd. Hij zei arm en oud zullen nooit meer in n zin worden genoemd.' Wij accepteren niet dat deze erfenis van Drees bij het oud vuil wordt gezet. Daarom eren wij hem vandaag hier.

Coalitie en kabinet hebben besloten dat de AOW-leeftijd zal worden verhoogd naar 67. Kant: De regering heeft alles in het werk gesteld om Nederland te doen geloven dat deze maatregel onvermijdelijk is. Dat is een leugen. Dit is een a-sociale manier om geld in het laatje te krijgen. De hypotheekrente-aftrek beperken voor huizen boven de miljoen, zodat gewone mensen niet meer villa's subsidiren, dat zijn solidaire maatregelen.

Kant zei een harde strijd aan te gaan om de sociale verworvenheid van Drees te behouden. De meerderheid van de bevolking is tegen. De vakbonden zijn tegen. 65 blijft 65, desnoods met een vol Malieveld! Kant onthulde een corsage op het revers van Drees, waarop zo'n 70 SP-ers het nummer '65 jaar trillend op mijn benen' zongen.

Foto ANP Valerij Kuipers

U bent hier