h

Week van Ben

28 december 2009

Week van Ben

Ben Tarici, beheerder van het Heerlense SP-huis, vertelt in een wekelijkse bijdrage wat er zoal op het SP-huis gebeurde.

Beste mensen, hier ben ik weer.

Ik ben benieuwd wat het jaar 2010 brengt, ik ben hoopvol!

Ook ben ik blij dat ik in een partij zit met visie en die tegelijk erg praktisch is. Zeker, soms ga je achteruit, dan een paar stappen vooruit. Je hebt ook te maken met de remmende voorsprong, zoals Agnes Kant dat een tijdje terug goed verwoordde. Zoals jullie weten, ben ik al heel lang bij de SP, en het bevalt mij goed.

Als je in de politiek zit, zoals bij de SP, dan verbaasd je je nergens meer over. Weet je, ik krijg er steeds meer zin in, terwijl ik toch ook 61 ben.
Daar sta ik zelf van te kijken, maar het heeft ook met doorzettingsvermogen te maken. Van n ding ben ik zeker: het gebeurd niet alleen op internet of in andere media, maar zker op straat. Contact met de mensen, rechtstreeks, dat je ze in de ogen kan aankijken. Communicatie! Het is het makkelijkste wat er is, daar heb je toch een mond voor?

Daarom is het zo belangrijk om op straat te staan, met de mensen praten, dat is ook nog eens leuk. Niet alleen onderling, maar vooral met anderen. Als ik zie wat sommige partijen doen hier in Heerlen om te willen scoren ivm de verkiezingslijst en verkiezingen,
dan gaat het wel erg klef worden: walgelijk!

Weg met de zurigheid! Onze campagne zal niet zuur zijn..

Hier in het SP-huis is het nu erg rustig, ik heb hier wat opgeruimd en schoongemaakt. Er stond ook nog een flinke afwas, maar deze is intussen ook weg.

Als je nagaat, we zijn toch behoorlijk actief geweest dit jaar, in Heerlen, moet nog beter worden, vind ik.

Op dit moment ben ik een boek aan het lezen van Jan Mulder: De Analyticus. Leuk boek met veel humor en wetenswaardigheden, wat er is gebeurd in het voetbal. En wat kan die vent schrijven! Hij legt de vinger steeds op de zere plek, net zoals de SP dat doet. Ik hoor hem ook graag praten, hij is erg direct en kundig.

Enkele dagen geleden bereikte ons het droeve bericht dat Riki Lamars- van den Berg is overleden. Riki heeft lang het spreekuur geholpen met afspraken te noteren, zonder gezeur en poes-pas. Te jong nog om te sterven. Bij deze wil ik de familie sterkte wensen, Riki was ook een voorbeeld hoe het wel moest.

Ik wens jullie allemaal een gezond en strijdbaar Nieuwjaar! Dat zal het zeker worden....

Tot volgend jaar!
Hartelijke groet, Ben Tarici

U bent hier