h

Lang verwacht: Week van Ben

5 januari 2010

Lang verwacht: Week van Ben

Ben Tarici, beheerder van het Heerlense SP-huis, vertelt in een wekelijkse bijdrage wat er zoal op het SP-huis gebeurde. Deze keer met filmrecensie!

Beste mensen,

Bij deze wens ik jullie allemaal een gelukkig, gezond en strijdbaar Nieuwjaar!

Ik ben naar de film AVATAR geweest, je weet niet wat je ziet. Het beeld van de film is 3-dimensionaal. Als je de bioscoop binnenkomt krijg je een speciale bril waardoor het kijken van de film een geweldige ervaring wordt. Het beeld komt gewoon naar je toe. Onvoorstelbaar!

Ook de inhoud van de film is prachtig, deze heeft een boodschap: Een volk dat men wilt verdrijven dat op een andere planeet woont, doordat er een belangrijke grondstof te halen is. Komt ons bekend voor... Deze film is echt een aanrader.

Het landschap ziet er mooi wit uit, behalve als je op je snufferd valt.. Ik hoop wel dat de bus blijft rijden, de laatste keer heeft men de bussen te snel laten stoppen, terwijl er gereden kon worden. Het is een behoorlijke wandeling van kasteel Hoensbroek - niet dat ik daarin woon - naar centrum Heerlen.

Bij mij in de buurt, zoals in het hele land, is flink geknalt en ook vernielt. Dat hoeft voor mij echt niet!

Over 2 maanden raadsverkiezingen, de strijd zal dan losbarsten: bloed, zweet en tranen. Ik heb nog Buitenhof gezien, Jan Marijnissen was er ook. Het ging o.a. over Dualisme in de lokale politiek, daardoor is het ingewikkelder en bureaucratischer geworden, zei Jan. Hij zei ook: er zijn raadsleden die gedragen zich als een ambtenaar.

In de laatste krant van de LD-Horizon staat een groot positief stuk in over Heerlen, hoe het voor 10 jaar terug was en hoe het nu is. Het is flink naar de positieve kant gegaan: leefbaarder geworden. Wij Heerlenaren wisten dat al natuurlijk. Je hoeft maar al naar het busstation te kijken en terug kijken hoe het voor 10 jaar terug was, dat is een hele verbetering. Lezers, wat vinden jullie ervan? Ik zou zeggen, reageer maar!

Met Paul en Jennifer gaat het ook goed, zo te lezen. Deel 5 van Vienna Connection staat er ook goed op. Zal wel 1 meter dik sneeuw liggen in Wenen? Hier begint het ook te lijken op Wenen. Heb nog een glas Cubaanse Rum gedronken: Heerlijk! 40 Procent alcohol! Dat is wat anders dan Glhwein! En ik heb een fles Rum gekregen van Piet, dat drink ik natuurlijk met mate.

Beste Paul en Jennifer, ik wens jullie nog veel liefde en geluk.
Zou zeggen, tot Deel 6 van Vienna Connection.

Waar blijft het antwoord van de Provincie ivm de handtekeningen lijn 42 die aangeboden zijn? Schandalig dat wij en de Hoensbroekers niets horen. Wat een arrogantie van de gedeputeerde Kerstjens PvdA.

Deze man houdt zich niet aan zijn woord. Hij is nog niet van de Hoensbroekenaren af.

Met de winterse groeten, Ben Tarici

U bent hier