h

Alweer affaire CDA-vriendenrepubliek

17 februari 2010

Alweer affaire CDA-vriendenrepubliek

Na de Sinterklaas-affaire (CDA-wethouders in Echt die subsidiegeld verstrekten op CDA-briefpapier aan bevriende verenigingen), de uithalen van Ger Koopmans en Ger Driessen richting alles en iedereen die hen onwelgevallig is, de affaire Vrehen, het partijpolitieke gedoe van het CDA rondom de keuze van de Heerlense Burgemeester Gresel om niet herbenoemd te willen worden, de we-moeten-geen-partijpolitiek-bedrijven-over-de-positie-van-Leers hypocriete schijnbeweging in Maastricht (om Leers tot verkiezingsonderwerp te maken!), het Sporting Limburg-debacle waarbij CDA-gouverneur Frissen onherstelbaar uit de bocht vloog, de declaratie-affaires en ga zo maar door....

En nu hebben we zelfs de Intimidatie-affaire in Schinnen. CDA-Tweede Kamerlid Ger Koopmans die zonder schroom een 'eigen' Burgemeester intimideerde (Berry, als CDA'er krijg ik een wat raar gevoel van het artikel over de crisis in Schinnen. Onbegrijpelijk en geprent in mijn geheugen) toen die de louche vriendjespolitiek van het CDA in Schinnen bekritiseerde. Waar binnen de PvdA de pleuris uitbrak rondom de declaratie-affaire in het Provinciehuis, bleef het ondanks de regen aan vriendjespolitieke affaires rustig binnen het CDA. Altijd lag het aan anderen: de media, de overige politieke partijen en 5e colonnes. Maar nu even niet. Er verschijnen nieuwe barsten in de CDA-Vriendenrepubliek. Zelfs de strakst geleide politieke partij- waar iedereen iedereen beschermt- kan de Berlusconi-taferelen niet langer verhullen.

Harde verwijten tussen Limburgse CDA'ers
 Kamerlid Ger Koopmans uit Velden heeft burgemeester Berry Link van Schinnen (CDA) gekapitteld bij diens poging een einde te maken aan diverse vormen van vriendjespolitiek in zijn gemeente.

Link, die zich door het invloedrijke Kamerlid geintimideerd en bedreigd voelde, spreekt van een CDA-onwaardige handelwijze. Koopmans stuurde de burgemeester van Schinnen kort na het aftreden in september 2007 van CDA-wethouder Jeu Smeets - die vertrouwelijke informatie uit het college had gelekt naar partijgenoten - een sms'je. Aanleiding waren uitlatingen van Link aan het adres van Smeets en het CDA in Schinnen. In het sms'je maakte Koopmans op niet mis te verstane wijze duidelijk dat het optreden van Link hem niet zinde. "Berry, als CDA'er krijg ik een wat raar gevoel van het artikel over de crisis in Schinnen. Onbegrijpelijk en geprent in mijn geheugen."

Link heeft geen goed woord over voor het optreden van Koopmans. Hij stuurde hem een gepeperde brief waarin hij afstand nam van diens ongenuanceerde' sms-bericht dat niet zou stroken met de CDA-moraal. Hij hekelde de dreigende ondertoon' in het bericht. Koopmans wordt niet warm of koud van de kritiek van Link. "Er zat niets bedreigends in mijn sms. Ja, ik ben soms een invloedrijk Kamerlid, maar ik ben niet de baas van Link. Ik heb in de afgelopen 25 jaar maar een persoon meegemaakt die mensen zo klein probeert te krijgen en dat is Link. Ik vond en vind het triest wat met Smeets is gebeurd. Hij heeft zich 40 jaar uit de naad gewerkt voor het CDA."
Bron: LD.nl

U bent hier