h

De Wit oogst applaus bij MKB-debat

11 februari 2010

De Wit oogst applaus bij MKB-debat

Irma Koopman doet verslag van het MKB-verkiezingsdebat in het Glaspaleis.

Door de aanwezigheid van de NVU en de aangekondigde betoging van AFA (4 mensen met een spandoek "Geen nazi's in de raad, stem niet op de NVU") waren er buitenom het Glaspaleis zeker 16 man politie aanwezig. Binnen moest iedereen zich melden bij nog eens 4 agenten, want als je je niet had aangemeld mocht je er niet in. Veel kiezers werden daardoor buitengesloten.

Ook voor de mensen die zich wel hadden aangemeld waren er onvoldoende zitplaatsen. Jammer dat een organisatie als MKB Parkstad dat niet beter had kunnen regelen. Inhoudelijk was het eigenlijk niet echt een debat, meer een lagerhuisdiscussie. Het MKB had een aantal zaken op een rij gezet en een aantal wensen aan het eind daarvan. Veel van die wensen zijn echter al ingewilligd of het College is ermee bezig. Hieruit kan dus de conclusie getrokken worden dat er beter gecommuniceerd moet worden tussen gemeente en ondernemers. Dat werd echter weer tegengesproken door een oud-gemeenteambtenaar uit het publiek. Er is overleg genoeg, maar MKB Parkstad was nog niet goed genoeg georganiseerd om een echte visie te hebben. Tegenwoordig zijn er genoeg overleggen. Natuurlijk zullen er gevolgen zijn van de economische crisis en de krimp, en ook ondernemers zullen daar rekening mee moeten houden.

De politici reageerden met veel one-liners en zelfs enkele domme opmerkingen die door Wouke van Sterrenburg knap doorzien en streng afgestraft werden (onder andere Rein Hummel, Sajjad Ranama'i en Roel Leers). Wethouders Smeets en De Wit hielden zeer goed stand. Riet de Wit kon alles zo goed uitleggen dat ze een flink applaus (het enige applaus) uit de zaal kreeg. Al met al een interessante avond.

U bent hier