h

Groenlinks Heerlen letterlijk de weg kwijt

19 februari 2010

Groenlinks Heerlen letterlijk de weg kwijt

GroenLinks Heerlen meer dan 'slordig en dom'

Op 8 januari publiceerde het Limburgs Dagblad een artikel waarin gemeld werd dat er in het Heerlense GroenLinks-programma allerlei punten stonden die waren overgeschreven uit het Sittardse programma, of dateerden uit 2006 en ondertussen verouderd waren. Bijvoorbeeld geen subsidie voor Fortuna Sittard. 'Slordig en dom', reageerde de Heerlense Groenlinks-lijsttrekker Rahnama'i. Maar in de definitieve versie zou het verbeterd worden.

Welnu, op 8 februari melden de roodgroenen trots dat nu het definitieve programma het daglicht heeft gezien. En wat lezen we daar alweer: Sittardse punten die in Heerlen nergens op slaan. Wanneer het hier niet ging om een partij die deel uit wil maken van de Heerlense gemeenteraad zou het bijna hilarisch zijn. Nu is het diep en diep triest. Enkele voorbeelden:

  • Het Sittardse nieuwbouwproject 'De Dobbelsteen' moet duurzaam gebouwd worden.
  • Het Sittardse 'Sociaal Overleg' wordt telkens weer genoemd als plaatselijke adviesraad.
  • Er wordt gepleit de Sittardse beleidsnota's over jongeren- en ouderenbeleid uit te voeren die in Heerlen helemaal niet van toepassing zijn.
  • Bij het sportbeleid wordt uitgegaan van Sittardse begrippen als de 'Sportzone' en de 'Sportstichting'. Niet van toepassing in Heerlen!
  • Groenlinks eist dat er tussen 2010-2014 een 'poppodium' moet komen. In Sittard inderdaad een wens, maar bestaat in Heerlen al lang (De Nieuwe Nor)
  • Als klap op de vuurpijl de eis van GroenLinks Heerlen dat er een regionaal afvalbedrijf moet komen. In de regio Sittard is dat er inderdaad nog niet, in de regio Heerlen bestaat het al zeker 12 jaar (RD4), was GL blijkbaar nog niet opgevallen.
  • Volstrekt verouderd uit eerdere programma?s (slechts enkele voorbeelden, er zijn er veel meer):
  • Men schrijft nog gewoon allerlei zaken op over het plan 'Stadspark Oranje Nassau'. Al jaaaaren van de baan.
  • Men schrijft dat het Pleinenplan nog moet worden uitgevoerd. Al jaren klaar.
  • Groenlinks eist de invoering van een hele reeks maatregelen op sociaal gebied die in Heerlen al lang en breed gerealiseerd zijn, meestal zelfs verdergaand dan wat de partij nu noemt. Dit is overigens symbolisch voor de afgelopen jaren, toen Groenlinks herhaaldelijk voorstellen in de raad inbracht die al gerealiseerd waren.

Door dit soort fouten te blijven herhalen bewijst Rahnama'i dat hij meer is dan 'slordig en dom. Hij weet gewoon niet wat er in zijn eigen stad aan de hand is!

U bent hier